5 Adımda Başarmak

Son güncelleme: 03.11.2013 22:49
  • başarılı olmanın yolları - bir işi başarmak için yapılması gerekenler - başarı nedirBaşarılı olmak her insanın içinde yatan bir duygudur. İnsanlar başarılı oldukça moral bulur ve ihtiyaçlarını karşılamaya devam eder. Ancak her zaman işler yolunda gitmez ve bazı aksilikler bizi yolumuzdan alı koyar. Bu noktada başarısızlığın verdiği psikolojik baskı insanları çok zor durumda bırakır.

    Nasıl ki başarılı olmak bir sonuç ise başarısızlıkta bir sonuç olarak görülmeli. Herkes her işte başarılı olacak diye bir durum söz konusu değil ve böyle bir şey asla olmaz. Bu kadar mükemmel bir insan bulmak ya da böyle bir insan olmak imkansızdır.

    Başarısız olunca yapılması gereken bazı kurallar var. Bu kurallar insanı başarıya götürecek en büyük etkenlerdir. Şimdi bu kurallara bir göz atalım;


    1. Asla durma ve yoluna devam et.

    Bazen yolunuza bir taş çıkar ve bunu kaldıramazsınız. Ama onu kaldırmak yerine üstünden geçmeyi deneyebilirsiniz. Böylece yolunuzdan ayrılmamış ve vakit kaybetmemiş olursunuz.


    2. Hiçbir şey için geç değil.

    Zamanında yerine getiremediğiniz işler için üzülmeyin ve bunu neden yaptığınızı açıklayın. Kendinizi iyi ifade edin.


    3. Hata yapmak suç değildir.

    Ampülün nasıl icat edildiğini bir çoğumuz duymuşuzdur. Edison ilk denemesinde başarısız oldu. Hatta yüzlerce kez denedi ampül yapmayı. Hatayı nerede yaptığını aradı ve sonuç olarak görüyorsunuz, her şey ortada.


    4. Tetikte ol!

    Gelinciklerin yaşantısını biliyor musunuz? Sürü halinde gezerler ve her zaman iki üç tanesi ayakları üzerinde durarak etrafı kolaçan eder. Herhangi bir tehlike durumunda diğerlerini uyarır ve yuvalarına kaçarlar. Sonuç olarak av olmazlar. Sizde böyle olun! Her zaman tetikte olun ki kimse sizi avlayamasın.


    5. Düşünmeden hareket etme.

    Düşüncesizce hareket etmek insanı bazen telafisi olmayan hatalar yapmaya mahkum eder. Bir işi başarmak istiyorsan önce onu kafanda başarmalısın. İyi bir analiz yaparak işin her yönünü düşünmelisin. Ancak bu şekilde doğru işler başarabilirsiniz.


    Bu 5 kural hayatta başarılı olmak için sizlere yol gösterecek bir rehber niteliğindedir. Bunları uygulamak bir işi başarmanın yarısı demektir. Gerisi de sizin becerilerinize kalmış.

    alıntı
#03.11.2013 22:49 0 0 0