Geleceğin Ustaları Ödüllerini Aldı

Son güncelleme: 17.11.2013 19:00
  • Geleneksel Sanatlar Yarışması - Geleneksel Sanatlar Yarışmasında Ödül Alan Geleceğin Ustaları
    Geleneksel Sanatlar Yarışması'nda dereceye girenlere ödülleri düzenlenen törenle verildi

    "Geleceğin Ustaları" adıyla düzenlenen Geleneksel Sanatlar Yarışması'nda dereceye girenler, ödüllerini aldı.

    Zeytinburnu Belediyesi ile Geleneksel Sanatlar Derneği'nce, Kültür ve Turizm Bakanlığı, TBMM Genel Sekreterliği (Milli Saraylar) ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nin katkılarıyla, hüsn-ü hat, tezhip, minyatür, ebru, cilt, çini, kat'ı ve kalemişi dallarında düzenlenlen yarışmada dereceye girenlere ödülleri, Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi'ndeki törende verildi.

    Törende konuşan Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, bundan 15 yıl önce göreve geldiğinde, belediyenin bütçesinin, bugün sadece kültür ve sanat için harcadıkları paranın yarısı kadar olduğunu aktararak, "Bugün o bütçe 60 kat artmış durumda. Bize bu güzel işleri yapmamız için bu imkanları veren ilçemizdeki vatandaşlara çok teşekkür ediyorum" dedi.

    Aydın, kültür ve sanata yaptıkları yatırımın şehre büyük katkılar sağladığını kaydetti.

    - Japon, Yunan ve Suriyeli sanatçıların eserleri de ödüle layık görüldü

    Törende, daha sonra seçici kurul üyeleri, derece alan yarışmacılara ödüllerini verdi. Yarışmada Japon, Yunan ve Suriyeli sanatçıların eserleri de ödüle layık görüldü.

    Aslıhan Erkişi'nin, Türk sanat müziğinin sevilen eserlerini seslendirdiği törende, yarışmada seçilen eserlerin yer aldığı katalog da dağıtıldı.

    "Geleceğin Ustaları"nın ödül alan ve sergilenmeye değer bulunan eserleri, 23 Kasım'a kadar Zeytinburnu Kültür Sanat Merkezi'nde, 25-30 Kasım tarihlerinde de Milli Saraylar Dolmabahçe Sanat Galerisi'nde görülebilecek.

    Alıntı
#17.11.2013 19:00 0 0 0