İşaret Diliyle İstiklal Marşı'nı Okudu

Son güncelleme: 19.11.2013 19:39
  • İşaret Dili - İşaret Diliyle İstiklal Marşı - İşaret Diliyle İstiklal Marşının Okunması
    İzmir'de İşitme engelli hastalar için işaret dili öğrenen 58 hastane personeli sertifikalarını aldıktan sonra işaret diliyle İstiklal Marşı'nı okudu.


    İşitme engelli hastalara hizmet vermek amacıyla işaret dili öğrenen Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin 58 personeli sertifikalarını aldıktan sonra işaret diliyle İstiklal Marşı'nı okudu.

    Hastanenin toplantı salonunda düzenlenen sertifika töreninde konuşan Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim Hastanesi Yöneticisi Dr Murat Balanlı, hastaneye gelenlere engelsiz hizmet vermek istediklerini belirtti.

    İşitme engelli hastaların bundan sonra hastane personeliyle iletişim kurarken sorun yaşamayacağını kaydeden Balanlı, "Hastanemizde çalışan 58 kişi işaret dilini öğrendi. Bu bizim için gurur verici" diye konuştu.

    İşaret Dili Çevirmenleri ve Eğiticiler Derneği Başkanı Zeki Buzgan da Birleşmiş Milletler'in aldığı karar ve Türkiye'de yapılan yasal düzenlemelerle bazı kurumlarda işaret dili kullanma zorunluluğunun getirildiğini ifade ederek, "İşaret dili öğrenenler engelli vatandaşlarımızın kulağı, dili olacak. Hastaneye gelen ve daha önce derdini anlatamayan bazı engelli vatandaşlarımızın hayatı tehlikeye giriyordu, artık Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde böyle bir risk olmayacak" dedi.

    İşaret Dili Çevirmen ve Eğiticileri Derneği Başkan Yardımcısı Ayşe Gürbulak da işitme engellilerin artık başkasının yardımına ihtiyaç duymadan hastaneye gelip derdini anlatabileceğini söyledi.

    Konuşmaların ardından işaret dili kursunu tamamlayanlara sertifikaları verildi.

    Sertifika almaya hak kazanan hastane personeli ilk olarak işaret diliyle İstiklal Marşı'nı okudu.

    Alıntı
#19.11.2013 19:39 0 0 0