6-9 Aylarda Beslenme ve Pratik Yemek Tarifleri:

Son güncelleme: 08.05.2007 17:58
  • Yoğurt: 5-6 aydan itibaren başlanır ve genelde ikindi öğününde verilir.
    Hazırlanışı: 100 ml. Aptamil 2 (90 ml. su+ 3 ölçek mama) hazırlanır. Elin dayanabileceği sıcaklığa (43 ÚC) soğutulur. 1 2 çay kaşığı yoğurt ilave edilerek, hareket ettirmeden sıcaklığını koruyacak şekilde 4 5 saat mayalanmaya bırakılır. Daha sonra buzdolabında 2-3 saat dinlendirilir.

    Meyveli Yoğurt: Evde yaptığınız yoğurdun içine yine evde hazırlayacağınız meyve püresi (elma, armut, şeftali veya muz) veya Milupa Meyveli Kavanoz Mamalarından ilave ederek meyveli yoğurt olarak verebilirsiniz.

    Tahıllı Yoğurt: Bebeğinize yoğurt verirken içerisine 2-3 yemek kaşığı Milupa Tahıllı Kaşık Maması ilave edebilirsiniz.

    Kahvaltı: 6.-7. aydan itibaren başlanır.
    Hazırlanışı: 150 ml. Devam Biberon Maması* içine 1-2 yemek kaşığı Milupa Tahıllı Kaşık Maması + 1/8 haşlanmış yumurta sarısı + 1 tatlı kaşığı kadar akşamdan tuzu alınmış beyaz peynir ilave ederek hazırlayabilirsiniz.(Yumurta sarısı nohut büyüklüğünde ilave edilmeli ve yavaş yavaş arttırılmalıdır, gün aşırı verilemelidir, 7-8 aylık bir bebek tam bir yumurta sarısı yiyebilir.)

    Not: Yumurtanın beyazı 1 yaşından önce kullanılmamalıdır.

    Et: 6.-7. aylarda kıyma şeklinde sebze çorbalarına ilave edilerek başlanır. 8. aydan sonra yağsız dana etinden iki veya üç kez çekilmiş kıyma ile yapılan baharatsız ve soğansız köfte, derisiz tavuk eti ve kılçıksız balık eti (ızgara veya haşlanmış) dönüşümlü olarak verilebilir.

    Sebze Soslu Izgara Köfte: Baharatsız ve soğansız olarak hazırlayıp pişirdiğiniz köftenin yanında püre olarak sebzeli kavanoz mamalarını verebilirsiniz.

    Tahıllı Çorbalar: 8. aydan itibaren mercimek, yoğurtlu yayla çorbası, acısız tarhana çorbaları verilebilir. Pilav, makarna ve dolmalar yine 8. aydan sonra yoğurtla karıştırılarak verilebilir.

    Meyveli Tatlı: Kabukları soyulmuş ve çekirdekleri alınmış ve iyice yıkanmış bir elmayı dörde bölerek haşlayın. Haşladıktan sonra ortalarını hafifçe alın ve istediğiniz bir çeşit meyveli kavanoz maması ile bu boşlukları doldurun. Bu tarifi armut ile de yapabilirsiniz.

    Muzlu Süt: 100 ml . Devam Biberon Maması hazırlayın. Soğuması için bekleyin. İçerisine ¼ muz ilave edip robotda muzun iyice ezilmesini sağlayın. Muzlu sütünüz hazırdır.

    Tahıllı Meyve Püresi: Evde yapacağınız meyve püresini ( elma, armut veya şeftali ) veya Meyveli kavanoz mamasını bir kaseye boşaltın, içerisine 1-2 yemek kaşığı ( kıvamını isteğinize göre ayarlayabilirsiniz) Tahıllı Kaşık Maması ilave edin.
#08.05.2007 17:58 0 0 0