TEB Müşterilerine* Ücretsiz Güvenlik Programı

Son güncelleme: 11.05.2007 15:45
  • TEB* İnternet Şubesi'ni kullanan müşterilerine McAfee VirusScan Plus güvenlik programını ücretsiz olarak vererek* müşterilerinin bilgisayarlarını da koruma altına alıyor.


    İnternet bankacılığında yalnızca banka tarafının güvenliğini değil* müşterilerinin bilgisayarlarının da güvenlik ihtiyacına cevap vermeyi planlayan Türk Ekonomi Bankası (TEB)* dünyanın önde gelen internet güvenliği şirketlerinden McAfee ile bir işbirliği gerçekleştirdi. Türkiye'de ilk kez TEB tarafından gerçekleştirilen uygulama ile TEB* İnternet Şubesi müşterilerinin bilgisayarlarını da korumaya başladı.

    TEB* Türkiye'de ilk* Dünya'da da iki uygulama dışında benzeri olmayan bu Proje çerçevesinde antivirus* spyware ve firewall olarak üçü bir arada koruma sağlayan McAfee VirusScan Plus programını 12 ay süre ile tüm TEB internet bankacılığı müşterilerine ücretsiz sunuyor.

    TEB Bireysel Bankacılık müşterileri* teb.com.tr adresinden McAfee VirusScan Plusgüvenlik programını basit bir şekilde indirebiliyor. Müşteri* 12 aylık ücretsiz kullanım sonunda devam etmek isterse* TEB* müşterisi adına McAfee'ye ücretini ödeyerek devam etmesini sağlıyor.

    Teknolatte'ninde katıldığı toplantıda konuşan TEB Bireysel ve İşletme Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Cemal Kişmir* McAfee ile gerçekleştirdikleri işbirliği sonucunda TEB müşterilerine verdikleri ücretsiz güvenlik programı ile* daha önceden müşterilerine sunmuş oldukları "Güvenli Giriş" uygulamasını daha ileri bir aşamaya taşıyıp müşterilerinin bilgisayarlarını da koruma altına almalarını sağladıklarını belirterek* internet bankacılığı kullanıcılarının* neredeyse her gün bir yenisi eklenen güvenlik tehditlerine karşı kişisel bilgilerini ve bilgisayarlarını korumak istediğini* TEB olarak müşteri tarafının güvenliği için de bir hizmet sunmaya karar verdiklerini söyledi. Bundan önce sunulan Güvenli Giriş benzeri uygulamalarda müşterinin bilgisayarında mevcut olabilecek risklere karşı koruma hedeflenirken bu programla* riskleri daha bilgisayarlara erişim aşamasında engellemenin mümkün olabileceğini sözlerine ekleyen Kişmir* bu program ile müşterilerine 14 farklı güvenlik önlemi sağladıklarını belirtti.

    McAfee Doğu Akdeniz Bölge Direktörü Patrick Hayati* son dönemde Türkiye'de internet kullanımının artışına paralel olarak yaygınlaşan internet bankacılığı hizmetlerinde müşteri bilgisayarlarının güvenliğin en zayıf halkası olduğunu gözlediklerini belirterek* kullanıcıların güncel güvenlik programları kullanmada genel olarak eksiklikleri bulunduğuna dikkat çekti. Dünyada birçok bankanın kendi güvenliğinden sorumlu olduğunu* müşterilere neler yapması gerektiğini anlattıklarını belirten Hayati* TEB'in bu anlamda* müşterinin bilgisayarının güvenliğinide düşünerek McAfee ile gerçekleştirdiği iş ortaklığının* bireysel bankacılık alanında büyük hizmet farklılığı yaratacağını söyledi.

    McAfee VirusScan Plus güvenlik programının sağladığı 14 farklı güvenlik önlemi şöyle:

    Güvenli giriş ve sanal klavye
    Parola
    Tek kullanımlık giriş şifresi
    Gizli mesaj / Gizli resim
    Turkcell Mobil İmza
    Anında bilgilendirme
    Hesap ayarları
    İşlem kısıtlama
    Gönderilecek hesap kısıtlama
    Kart ayarları
    Kredi Kartını işleme kapatma
    Tek kullanımlık işlem şifresi
    IP / ISP ayarları
    Gün ve zaman ayarları
#11.05.2007 04:39 0 0 0
  • buraya uygundur
#11.05.2007 15:45 0 0 0