Kuzey Irak enerjii anlaşmasını eleştirenlerin niyeti

Son güncelleme: 10.12.2013 15:33
  • AKŞAM YAZARINDAN MÜTHİŞ DEŞİFRE

    Cemaat içindeki kökü İsrail ve Neo-Conlara uzanan fitneci şebekenin, topsakal çetesinin derdinin aslında ne olduğunu Akşam gazetesinde Turgay Güler ilk defa ortaya çıkan perde arkası bilgilerle deşifre etti.

    “Mesele enerji” diyen Güler, Türkiye’nin İsrail’le anlaşmaya yanaşmadığı bir enerji projesinden sonra cemaat içindeki fitneci çetenin harekete geçirildiğinin altını çizdi.

    İşte Güler’den müthiş yazı:

    MESELE “ENERJİ”

    Bir kez daha, bir kez daha söyleyeyim.

    Mesele “enerji”!
    Türkiye’nin bölgede güçlenmesini, büyümesini istemiyorlar.
    Kürt meselesinin hallinden rahatsızlar.
    Kim mi?
    Bir kez daha anlatayım.
    Tarih 14 Mayıs 2013.
    Yaklaşık altı ay kadar önce.
    Financial Times Gazetesi, “Türkiye Washington’a baş kaldırıyor” diye yırtınıyordu.
    Gazetenin yazarı Daniel Dombey, “Türkiye’nin kendi Kürt toplumuna yönelik açılımlar yaptığı bir dönemde hazırlanan anlaşma, Ankara’nın enerji zengini Kuzey Irak’taki nüfuzunu artırırken ülkenin büyük büyüme hedeflerine ulaşmasına da yardımcı olabilir” diyordu.
    Amerikalılar, İngilizler, İsrailliler adına.
    Ama Türkiye bu yırtınmalara kulak asmadı.
    Tehditlere aldırış etmedi.
    Direndi.
    Sonra ne mi oldu?

    GEZİ İLE ERDOĞAN’I DEVİRİP KUZEY IRAK’LA ENERJİ ANLAŞMASINI SONLANDIRACAKLARDI

    On beş gün sonra Türkiye’de Gezi diye bir darbe girişimi sahnelendi.
    Erdoğan’ı devirip Kuzey Irak’la yapılan enerji anlaşmasını sonlandıracaklardı.
    Başaramadılar.
    Şimdi biraz daha geriye gidelim.
    Şubat 2013’e.
    İsrail’in Calcalist (Ekonomist) Gazetesi, Başbakan Netanyahu’nun koalisyon hükümetini kurduktan sonra Türkiye ile ilişkileri düzeltmek için bir dizi projeyle Türkiye’nin kapısını çalacağını iddia etti.
    Peki neydi o projeler?
    Sıkı durun!

    İSRAİL İLE ANLAŞMAYA DA YANAŞILMADI

    Güney Kıbrıs ile gaz çıkarımı konusunda çalışan Delek Firması ve İsrail’in Akdeniz’deki gaz yatakları Tamar ve Leviathan’ı işleten Ratio adlı şirketlerin çıkardığı doğalgazı, deniz altından Türkiye vasıtasıyla Avrupa’ya taşımak.
    İsrail için öylesine hayatiydi ki bu proje, bir ay sonra Netanyahu Erdoğan’ı arayıp özür diledi.
    Lakin Türkiye, buna rağmen İsrail’in projesini elinin tersiyle itti.
    O günlerde Enerji Bakanı Taner Yıldız, Kanal 7’de katıldığı programda sevgili dostum Mehmet Acet’e şunları söylüyordu:
    “Başka proje yapacak ülke mi kalmadı ki, dokuz şehidimiz varken kalkıp İsrail ile enerji projesi yapalım.”
    Ve bugün.
    Türkiye, Kuzey Irak’la ve Bağdat yönetimiyle anlaştı.
    Birileri çıldırıyor.
    Hâlâ bunu engellemek için yırtınıyor.

    EMRE USLU’NUN YAZISINA BU GÖZLE BAKIN

    Emre Uslu’nun yazısına bu gözle bir daha bakın.
    Ve son bir not.
    Gezi’de bazı basın yayın organları kendisinden asla beklenmeyecek bir şey yaptı.
    Destek oldu.
    “Sahi siz Gezi darbesine niçin destek verdiniz kuzum?”
    Bu arada unutmadan; “Diyarbakır’daki tarihi günü de tek kare yayımlamamıştınız.

    Bunları çekemeyenler de yırtınmaya devam edecekler. Her fırsatta Kuzey ırakla yapılan anlaşmayı eleştiren ve şiddetle yırtınanlar zaten ortada. Yeniçağ yazarları ve yalakaları. Herkes kendini biliyor. vatan düşmanı kuklalar. elbette rezil olmaya mahkumsunuz. yırtınmaya devam edin.

    noimage
#08.12.2013 21:47 0 0 0
  • noimage

    İki kardeşten büyüğü. Yeniçağ'ın sevgili abisi :) Hala utanmayacak mısınız?
#08.12.2013 21:58 0 0 0
  • bravo asur...hala köşe yazılarından ucuz vatanseverlik devşiren varsa şunlarıda bir okusun..belki jeton düşer yada bi jetonları varmı acaba?...gezi lalelerinin hangi kıbleye hizmet ettikleride net bir şekilde görülüyo...
#09.12.2013 11:05 0 0 0
  • Teşekkür ederim horrabin. Okuduğun için. Gerçeklerin farkında olan insanların olduğunu bilmek çok güzel.
    Ama hala akıllanamayacaklar. Gezi parkı olaylarında başarızlığa düşenler, rezil olanlar herşeyi orda bırakıp pes mi edeceklerdi? O kadar geniş ve ayrıntılı bir planda başarısız olmalarının ardından elbette yeni yeni planlar, bu ülkeyi birilerinin elinde oyuncak yapmak için , içimizdeki maşalar yardımıyla bu oyunlarını sahneleyecekler.
    Ben kürt değilim ama birileri hala kürt düşmanlığını körüklüyor. Vay efendim Kuzey ırakla anlaşma yaptı. Vay efendim başbakan kürdistan dedi. sanki kürtler düşman.
    bilmiyorlar ki kürdüstan ( Kuzey ırak kürt yönetimi) Şu an orda kendi parası ve kendi bayrağı ile federe bir yapı. Bende hep önyargıyla bakardım. Ama nerdeyse 3 yıldır ordayım ve son derece dost ve müslüman insanlar.
    Eksikleri yok mu? VAR
    Hataları yok mu? VAR

    Ama düşman değiller. Asıl düşman olan sadece içimizdeki pkk lı kürtler. Kuzey ırak kürtleri pkk yı sevmez ve içlerinde barındırmazlar. Bunu orayı gören bilir.
    Ama ne yazık ki, bütün umutlarını vatan haini ,satılmış köşe yazarlarının söyleyeceklerine bağlamış, onlarla teselli olan insanlar var. Kendileri hiç birşey bilmez, düşünemez..
    Köşe yazarları kendi yerlerine düşünüyor zaten. Dört gözle de bekliyorlar. Hadi , biri bişe yazsında kopyalayalım şuraya.......

    Bunlar neye karşı olduklarını, neyi savunduklarını bile bilmeyecek kadar aciz ve zavallılar. sözde siyaset yapıyorlar. siz kim siyaset kim ? düşünecek beyin bile yok. Şartlanmışlar tek noktaya. aynı yalelli yi söyleyip duruyorlar. Farkında olmadıkları en büyük gerçek ise,
    Allah ac her zaman doğrunun yanındadır. Bu kuklalar böyle köşelere mahkum olmaktan kurtulamayacaklar.
#09.12.2013 12:53 0 0 0
  • algıları o şekilde yapılandırılmış başka bir perspektif kabul edemiyorlar...fast food milliyetçilik hani şu stadyumlarda ve köşeyazılarında satılanından...hani şu kendi kafatasında gezinen her kaşıntıyı kutsal bir ideal zannetme hastalığı...bir gün anlayacaklardır sanırım ama uyanışların en kötüsü musallada olan...oraya varmazlar inşallah...
#09.12.2013 21:19 0 0 0
  • :) Güzel yorum. Musalladaki uyanış maalesef farklı bir uyanış. Ordan dönüş yok. Ama oranın gerçekliğini bir bilseler. Oraya varmadan önce bu vatanın kutsallığını bir bilseler.
    Ama bilmeleri imkansız , çünkü başbakan karşıtlığı gözlerini o kadar kör etmiş ki, beraber saf tuttukları insanlarında düşman olduğunu göremiyorlar. Gözleri kör olunca, yanlarındaki israillileri, ermenileri, ingilizleri ..... göremiyorlar. sanıyorlar ki , aynı yoldalar. Bazı köşe yazarlarının, ki bunlar satılmış insanlar, kişilikleri ve kalemleri israilliler tarafından paraylasatın alınmış insanların peşinden koşmaktan da geri durmuyorlar. Arkalarına bakmadan, kendilerini kimlerin desteklediğini bilmeden bütün işleri güçleri hükümete saldırmak. Gezi olaylarında istediklerini alamadılar ,
    şimdide fethullah gülen üzerinden planlarını yürütüp hükümeti zayıflatmaya çalışıyorlar. Onlarda oyun mu yok? bizim içimizdeki maşalar böyle var oldukça onlarda plan mı eksilecek?

    Türk milletini tarih boyuncadış güçle yıkamadılar, deviremediler. Hep içimizde bizi birbirimize düşürerek yendiler. Yine aynı sistem canlandırılmaya çalışılıyor. Onların planlarınıda bizim şakşakçılar canla başla yerine getiriyorlar. Eeeeeeeeeeee maşa olmak kolay değil.Onunda gereği var.
    Gerçi , istedikleri bu , amaçları ülkenin iyiliği değil ki ! Onlarla aynı saftalar. Onları destekleyip biz türküz, bu vatanı seviyoruz, milliyetçiyiz .... ayakları yaparak da saklandıklarını sanıyorlar.
    Onlarla aynı fikirde olup, bu ülkeyi sevmek !!!!!
    Onların amaçlarıyla aynı şeyi destekleyip , bu ülkeye fayda sağlamak!!!!
    Kim yedi ? Birkaç saftirik.
    Bu hükümetin yaptıkları , bzı devletlerin işine gelmiyor. Bunuda direk söylemek yerine, yapanları yoketmek istiyorlar. bunuda yapamayınca iş kalıyor bizim mandallara. :)
    Atatürkçüyüz, kemalistiz, laikiz, Mustafa kemalin askerleriyiz...............................

    vay vay vaayyy.........

    İyide Mustafa kemalin askerleri, daha Fatihin askerlerini görmediler....

    bizlerde Fatihin askerleriyiz.. İçimizdeki bizanslıları temizleme sırası bize gelince kaçacak delik arasınlar...
#09.12.2013 22:41 0 0 0
  • bir kaç gündür tv de mustafa kemalin vasiyeti üzerine tartışmaları izliyorum daha evveldende haberim vardı konu hakkında...bu kendini mustafa kemalin askeri ilan eden güruh sanırım vasiyet açıklanıp mustafa kemalin vizyonu ve misyonunu okuyunca tüh Atatürk Atatürkçü değilmiş diye pek üzülüceklerdir muhtemelen bir taşa tüneyip efkar sigarası yakarlar artık...ama o kadar alışmışlar ki put dikip ümmet olmaya vazgeçerlermi bilmem..o zaman feci şekilde kandırılmış Bizans askeri olduklarına uyanabileceklermi acaba...:))))...şimdilik kemalizm devrimcilik ayağına paça çorbası içmeye devam etsinler hele...
#10.12.2013 15:33 0 0 0