Saygıner'in 'dişe dokunur' bahanesi

Son güncelleme: 18.05.2007 14:34
  • Dünya ve Avrupa Şampiyonu Bilardocu Semih Saygıner, 12-18 Mart tarihlerinde Antalya'da düzenlenen Türkiye Şampiyonası'na diş doktorundan aldığı 3 günlük raporu beyan ederek katılmadı.
    noimage
    Şampiyon ıstaka, 2 gün sonra bir televizyonda yayınlanan bir yarışma programında şarkıcı olarak yer aldı.

    Bilardo Federasyonu Başkanı Uğur Kurugöllü, Semih Saygıner'in, Türkiye Şampiyonası'na diş ağrısını bahane ederek katılmadığını belirterek, "Sporcumuzun sağlık sorunu nedeniyle katılmamasını olumlu karşıladık. Ancak baktık ki 2 gün sonra bir televizyon kanalında yayınlanan ve ünlülerin katıldığı 'Şarkı söylemek lazım' adlı programa yarışmacı olarak yer almasını ise hayret ve üzüntüyle karşıladık. Semihler kolay yetişmiyor. Bütün şöhretini bu spor sayesinde yapmış birisinin, Türkiye şampiyonasını, böylesine bir yarışmaya tercih etmesini kabullenmek istemedik ve kendisini kazanmaya çalıştık" diye konuştu.

    Uğur Kurugöllü, bütün çabalarına rağmen Semih Saygıner'in, federasyona bildirdiği çeşitli bahanelerle şampiyonalara katılmamasının suç teşkil ettiğini ifade ederek, "Semih, diş doktorundan aldığı 14.03.2007 tarihli raporunda, 20 yaş dişlerinden kemiğe gömülü diş operasyonu yapıldığı için 3 gün istirahati uygundur raporunu, müsabakaya çıkmasına 1 gün kala, mesai bitiminden 15 dakika önce federasyonumuza ulaştırmıştır. Biz de kendisinin bu mazeretini kabul ettik. Ancak baktık ki 2 gün sonra özel bir televizyonda yarışmacı olarak şarkı söylüyor. Biz de bu durum karşısında yasal şartların ne olduğunu araştırarak ona göre bir tavır sergilemeye çalışacağız. Bana göre bu yaptığı suçtur" dedi.

    [u]SPOR MU AĞIR BASIYOR, ŞOV MU?[/u]
    Kurugöllü, bugün Fransa'da başlayacak olan Avrupa Bilardo Şampiyonası'na da Semih'in son anda katılmayacağını bildirdiğini ifade ederek, şöyle konuştu: "Allahtan yerini dolduracak Yılmaz Özcan vardı da hemen onu kafileye dahil ettik. Yılmaz 2004-2005 sezonunda Türkiye Şampiyonası'nda Semih'i yenmişti. Ancak burada çok daha vahim bir bahaneyle karşı karşıya kaldık. Avrupa Şampiyonasının tarihi yaklaşık 2 yıl önceden belirleniyor ve hiçbir ülke bu tarihe rastlayan dönemlerde bilardo ile ilgili bir program yapmaz. Kaldı ki bir televizyon kanalı, Avrupa Şampiyonasının televizyonlardan yayınlandığı bir dönemde tanıtım amaçlı bir program hiç yapmaz. Oysa Semih'in bu sefer de Amerika'da bir televizyon programında 4 gün boyunca bilardo sporunu tanıtmak amacıyla şampiyonaya katılmayacağını bahane göstermesi ise bizi yürekten yaraladı."

    Semih'in, menajeri aracılığı ile bilardo federasyonuna ulaştırdığı, bugün Fransa'da başlayacak olan Avrupa Şampiyonası'na katılmama nedenini belirten dilekçesi ise şöyle: "Menajerliğini yapmış olduğum milli sporcu Semih Saygıner adına 17.05.2007 tarihinde başlayacak olan Avrupa Şampiyonası'na katılamayacağını üzülerek belirtmek isteriz. ABD'de 15.05.2007 tarihinde dünyanın en büyük spor kanallarından birisi olan ESPN televizyonunda ıstaka sporları arasındaki 3 bant disiplininin promosyonu ile ilgili yapılacak 4 günlük programda Semih Saygıner seçilmiş kişi olarak belirlenmiştir. Sporcumuz Semih Saygıner hem ülke tanıtımımız hem de bu sporun tanıtımı ile ilgili olan bu organizasyonda bulunmayı bir görev bilmiştir."
#17.05.2007 16:44 0 0 0
  • vallahi eğer böyle bir bahane uydurduysa eğer Semih Saygıner'e yakışmamış
#18.05.2007 09:55 0 0 0
  • korkmus belliki..
#18.05.2007 14:34 0 0 0