Sinirli Geçen Hamilelik Bebeğe Zararlı

Son güncelleme: 14.02.2014 15:34
  • Hamilelik dönemini aşırı gergin ve sinirli geçiren kadınların çocuklarında, hiperaktiviteye daha sık rastlandığı belirtildi.

    İngiltere’de British Journal of Psychiatry adlı dergide yayınlanan araştırmaya göre, kaygılı ve sinirli kişilerin doğurdukları çocuklarda davranış bozukluklarına rastlanma ihtimali diğer çocuklara göre 2 kat daha yüksek.

    Yapılan araştırmalar sonucu, ortaya iki farklı teorinin çıktığına dikkat çeken bilim adamları, bunlardan birincisinin; hamileliği sırasında sinirli ve gergin olan anne adaylarının bu ruh hallerinin vücutlarının rahim bölgesine giden kanda azalmaya neden olması ve bununda ceninin kan yoluyla aldığı oksijen ve besini azaltması olduğunu belirtiyorlar.

    Bilim adamlarına göre bir diğer teori ise şöyle; aşırı stres hormonu salgılayan anne adaylarında, bu durumun doğmamış bebeği etkilemesi de olumsuz sonuçlar yaratıyor. 7 bin kadın üzerinde yapılan araştırma sonucunda, hamilelik sırasında aşırı stresli, gergin ve kaygılı bir ruh hali içinde olduklarını belirten anne adaylarının bebeklerinde, hiperaktivite ve davranış bozuklukları görüldüğü belirtiliyor.

    alıntı
#14.02.2014 15:34 0 0 0