Fenerbahçe 2 - 1 Kasımpaşa

Son güncelleme: 16.02.2014 20:18

  • Fener yeniden yürüyüşe geçti! (2-1)


    noimage

    Şampiyonluk yarışında 2 haftalık duraklama dönemine giren Fenerbahçe'de önce taraftar yürüdü, ardından futbolcular ayağa kalktı! Eksik ve gergin çıktıkları maçta Kasımpaşa'yı Emre ve Bekir'in golleriyle 2-1 yenen sarı lacivertliler, kara bulutları dağıttı...


    Ligde 2 haftadır puan alamayıp şampiyonluk yarışında duraklama dönemine giren Fenerbahçe, ayağa kalktı! Sahasında sezonun dikkat çeken takımı Kasımpaşa ile karşılaşan sarı lacvertiler pek çok eksiğine rağmen mücadeleyi Emre ve Bekir'in golleriyle 2-1 kazanmayı başardı. İlk yarısı 0-0 sona eren maçta goller Kasımpaşa 10 kişi kaldıktan sonra gelirken, gole kadar sarı lacivertli oyuncuların gerginliği dikkat çekti. Emre'nin nefis golüne Malki yanıt verirken, maçın skorunu Bekir ilan etti: 2-1

    Fenerbahçe böylece hem Beşiktaş ile arasındaki 5 puanlık farkı korudu, hem de maç fazlasıyla 7 puan fark attığı Galatasaray'ın puan kaybını beklemeye başladı.

    Fenerbahçe-Kasımpaşa mücadelesi bir çok açıdan gergin geçmeye adaydı...

    Lider sarı lacivertliler ligde oynadığı son 2 maçtan da puansız ayrılınca zirvede puan farkı bir anda 4'e kadar inmişti. Hatta Beşiktaş'ın maçını gündüz oynamasıyla iki takım arasındaki fark 2'ye düşmüştü. Fenerbahçe bu maçı mutlaka kazanmalı ve Beşiktaş ile puan farkını yeniden 5'e çıkarıp, ardından Galatasaray'ın puan kaybını beklemeliydi...

    Ancak sarı lacivertlilerde özellikle hücum hattında eksikler boldu. Sakatlıkları süren Moussa Sow ve Pierre Webo'nun yanı sıra cezalı Caner Erkin'in de oynayamayacak olması Fenerbahçe'nin hücum gücünü zayıflatıyordu. Bunun yanı sıra Egemen Korkmaz da kart cezalısıydı...

    Sow ve Webo'nun yokluğunda sakatlıktan yeni çıkan Emenike maça yetiştirilmişti ancak Nijeryalı yıldız yedek kulübesindeydi. Ersun Yanal'ın bu tercihinde oyuncusunu 90 dakika oynamaya hazır bulmaması mı yoksa Emenike'nin kardeşinin eşininin maçtan kısa süre önce gelen vefat haberinin mi etkili olduğu bilinmiyordu ama sonuçta takımın gol yükü artık Kuyt'ın üzerindeydi. Hücumda etkili olabilen ama sakatlıktan yeni kurtulan bir diğer isim Baroni de yedekler arasındaydı. Kısacası Fenerbahçe 2 yengliinin ardından çıktığı bu zorlu maçta ciddi bir kadro sıkıntısı yaşıyordu...

    Maç öncesi sinirleri geren bir başka olay ise Fırat Aydınus'un atanmasıydı. Geçen sezon oynanan Eskişehirspor maçında Caner Erkin'e gösterdiği kırmızı kart büyük tartışmalara yol açan Aydınus 15 ay sonra ilk kez Fenerbahçe'nin bir lig maçında düdük çalacaktı. Öyle ki Aydınus, karşılaşma öncesi ısınmak için sahaya çıkmayıp soyunma odasında ısınmayı tercih etmişti.

    Fenerbahçe maça Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Alves, Bekir İrtegün, Kadlec, Mehmet Topuz, Mehmet Topal, Emre Belözoğlu, Alper Potuk, Holmen, Kuyt 11'iyle başlarken, Kasımpaşa ise sahaya Isaksson, Elyasa Süme, Yalçın Ayhan, Donk, Sancak Kaplan, Castro, Kerem Şeras, Adem Büyük, Babel, Viudez Scarione 11'iyle çıktı.
    reklam

    Maç tempolu ve gergin start aldı. Özellikle Fenerbahçe maça çok gergin başladı. Oyuncular ikili mücadelelerde sertti. Bu da maçın sert geçeceği ve hakem için daha da zorlaşabileceğinin sinyaliydi.

    Gergin sarı lacivertli oyuncuların hata yapma oranı da otomatikman yükseldi. Fenerbahçeli oyuncular iyi pas yapamıyor ve sakin oynayamıyor, zaman zaman da sert müdahalelerde bulunuyorlardı.

    8. dakikada Alper Potuk'un pasına ceza sahası içinde hareketlenen Holmen'in sol çaprazdan sert vuruşunda, top üsten auta çıktı. 27. dakikada Emre Belözoğlu'nun kornerinde, Kuyt'ın yakın mesafeden kafa vuruşu üsten auta gitti. Bu arada Kuyt'ın ara pasında topla ceza sahasında buluşan Alper topu iyi kontrol edemeyince önemli bir şansı tepmiş oldu.

    Fenerbahçe'nin bu gol arayışlarının ardından konuk ekip Kasımpaşa topa daha ileride basmaya ve daha kalabalık hücum etmeye başladı. Bu da meyvesini ilk yarının sonlarına doğru verebilirdi, eğer Babel daha becerikli davransa... 39. dakikada Viudez'in pasıyla Fenerbahçe ceza sahasına giren Scarione, pasını müsait durumdaki Babel'e gönderdi. Babel, penaltı noktası yakınlarındaydı ve Volkan kalesini terketmişti. Ancak Babel, topa gelişine vurmak ve kaleye yollamak yerine topu tutunca, savunma araya girdi ve sarı lacivertli kaleyi golden kurtardı.

    45. dakikada Emre'nin sağdan kullandığı taç sonrası ceza sahası içinde ön direkte topu kontrol eden Mehmet Topuz'un yerden ortasında, kaleye paralel giden meşin yuvarlağa kimse dokunamayınca da ilk yarı 0-0 sona erdi.

    İkinci yarıda ilk pozisyonu Fenerbahçe buldu. 47. dakikada sol çizgide topla buluşan Alper Potuk rakiplerinden birer birer sıyrılarak ceza sahasına girdi. Kaleci Andreas Isaksson'la karşı karşıya kalan Alper Potuk açısı dar olduğu için etkili bir şut çıkaramadı ve kaleci Isaksson topu çeldi.

    Kronometreler 57'yi gösterirken ise maçın kritik anlarından biri yaşandı. Kerem Şeras, önündeki Gökhan Gönül'ü omzundan tutup çekince Fırat Aydınus tarafından ikinci sarı kart ve kırmızı kart ile oyundan ihraç edildi.

    Sahada rakibinden bir kişi fazla hale gelen Fenerbahçe baskısını artırmaya başladı. Zaten gol de çabuk geldi. 64. dakikada Kadlec'in yerden ortasını kontrol eden Mehmet Topuz, pasını ceza sahası dışındaki Emre Belözoğlu'na bıraktı. Emre Belözoğlu da ceza alanı yayı üzerinden sol ayağının içiyle topu 90'a yollayarak enfes bir golle Fenerbahçe'yi öne geçirdi.

    Emre'nin nefis golünden 4 dakika sonra Fenerbahçe 2. gole çok yaklaştı. Alper Potuk, Kuyt'tan aldığı pasla sol çaprazdan ceza sahasına girdi ve pasını Mehmet Topuz'a aktardı. Mehmet Topuz'un bekletmeden sol ayağıyla etkili vuruşunu Isaksson son anda kornere çeldi.

    Fenerbahçe 2. gol için bastırıyor ancak son pas ya da son vuruşta gerekeni yapamadığı için bunu başaramıyordu. Başaran ise Kasımpaşa oldu. 79. dakikada sağ kanattan gelişen ani atakta orta sahayı hızlı geçen Adem Büyük sağ taç çizgisine yakın bir bölgeden ortasını yaptı. Altı pas üzerinde bulunan Malki şık kafa vuruşuyla topu ağlarla buluşturdu: 1-1

    Bu golle birlikte maçı izleyen herkes "Acaba Fenerbahçe yine puan mı kaybedecek?" dediği anda Bekir'den jet yanıt geldi. 81. dakikada Emre Belözoğlu'nun serbest vuruşta yaptığı ortayı Dirk Kuyt göğsüyle Mehmet Topuz'a indirdi. Mehmet Topuz, penaltı noktası yakınlarında şık bir vole vurdu, ancak top kaleci Isaksson'dan döndü. Fenerbahçe'yi öne geçirmek, seken topu iyi takip eden Bekir İrtegün'e düştü: 2-1

    Kalan dakikalarda Fenerbahçe üstünlüğünü korumayı bildi ve karşılaşmayı 2-1 kazanarak 2 haftalık yenilgi serisini sonlandırdı. Bu maçtan önceki 9 lig mücadelesinde de galibiyet alamayan Kasımpaşa ise üst üste 3. yenilgisini alıp 30 puanda kalmış oldu.
#16.02.2014 20:08 0 0 0
  • Bu kadar eksiğe rağmen kazandık çok önemli galibiyetdi.

    Şow, Emenike, Webo, Egemen, Caner takımın yarısı yok hemde en önemli adamları.

    Bugünkü yürüyüşden sonra şampiyonluğa da yürüyoruz, eksikler de gelince daha da güzel olacak herşey, inandık şampiyon olacağız.
#16.02.2014 20:18 0 0 0