Türk Dünyasına Hizmet Ödülleri

Son güncelleme: 18.05.2014 13:07
  • Türk Dünyası Yazarlar ve Sanatçılar Vakfınca düzenlenen "18. Uluslararası Türk Dünyasına Hizmet Ödülleri" 21 Mayıs'ta Kırgizistan'da sahiplerini bulacak 6 ülkeden 15 kişi ve kuruluşa verilecek ödüller kapsamında Türkiye'den Prof. Dr. Halil İnalcık, Prof. Dr. Mustafa Kafalı, Dr. Serdar Çam, Prof. Dr. Enver Konukçu, Yeni Türkiye Dergisi, Doç. Dr. Osman Karatay ile TRT Türk Kanalı ödül alacak.

    Türk Dünyası Yazarlar ve Sanatçılar Vakfınca düzenlenen (TÜRKSAV) "18. Uluslararası Türk Dünyasına Hizmet Ödülleri", 21 Mayıs'ta Kırgizistan'da sahiplerini bulacak.

    Vakıftan yapılan açıklamaya göre, hizmet ödülleri töreni kapsamında Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'teki Manas Üniversitesinde 18-22 Mayıs boyunca bir dizi etkinlik gerçekleştirilecek. Uluslararası Türk Dünyasına Hizmet Ödülleri ise 21 Mayıs'ta verilecek.

    TÜRKSAV, Türk edebiyatının usta yazarlarından Cengiz Aytmatov anısına "Türk Dünyasını Aydınlatanlar" paneli ile Türkiye Kırgızistan Turizm Yılı dolayısıyla "Kırgızistan'da Turizm ve Yatırımlar" forumunu yapacak.

    Programda, Bişkek-Trabzon Kardeş Şehirler Protokolü imza töreninin de gerçekleştirilecek.

    6 ülkeden 15 kişi ve kuruluşa verilecek Türk Dünyasına Hizmet Ödüllerine ise Azerbaycan'dan Melahat İbrahimkızı, Prof. Dr. Minehanım Tekleli, Bulgaristan'dan İslam Beytullah Erdi, Kazakistan'dan Jalın dergisi, Kırgızistan'dan Manas Üniversitesi, Salamat Sadıkova ve Rumanov Taalal, Lübnan'dan Ömer Halil Tatmuri, Türkiye'den Prof. Dr. Halil İnalcık, Prof. Dr. Mustafa Kafalı, Dr. Serdar Çam, Prof. Dr. Enver Konukçu, Yeni Türkiye Dergisi, Doç. Dr. Osman Karatay ile TRT Türk Kanalı alacak.

    Alıntı
#18.05.2014 13:07 0 0 0