Doğal Makyaj Teknikleri

Son güncelleme: 08.06.2014 16:31
  • Makyaj Nasıl Yapılır - Sade Makyaj

    noimage


    Makyajınızın yüzünüzde yokmuş gibi durması için makyaj tekniklerini doğru bir şekilde uygulamanız gerekir. Ciltte belirli belirsiz görünen renkler cildi taze gösterdiği gibi canlı bir görünüm sergilemelidir.


    Doğal Makyaj Teknikleri

    1- Makyaj yapmadan önce cildinizdeki kurumuş bölgelerin diğer bölgelere uyum sağlaması için cilt nemlendirilmelidir. Süreceğiniz fondöten ciltle uyum sağlamalı ve cilt tarafından emilmelidir.

    2- Fondöten tercihi doğal makyajda cilt renginden daha açık tonlarda olmalıdır. Bir ton açık fondöten uygulayarak daha doğal görünümlü bir cilde sahip olabilirsiniz.

    3- Doğal makyajda kullanılan far renkleri açık kahverengi, şeftali ve bronz tonlarındaki mat farlardır. Sayılan farlardan herhangi birini seçerek ve yoğun olmamak kaydıyla göz kapağınızın tamamına sürün.

    4- Kahverengi rimeller doğal makyaj tekniklerinde sıklıkla kullanılır. Kahverengi rimel gözünüze yumuşak bir bakış kazandırır. Doğal makyajınızda kahverengi rimel kullanarak daha sade bir görünüm yakalayabilirsiniz.

    5- Doğal makyajda allık tonları bronz renklerden seçilmemelidir. Bunun için pembe ve şeftali tonlarındaki allıklar büyük fırça ile sürülmelidir. Küçük fırçalar allığın dağılmasını engeller. Sürdüğünüz allığı aynı zamanda boynunuza da dokundurarak bütünlüğü sağlamanız gerekir.

    6- Dudakların doğal renginde natürel rujlarla renklendirilmesi daha uygundur. Bu nedenle şeftali tonları veya pembe tonları doğal makyajda kullanılır. Koyu renkli rujlar doğal makyajda kullanılmaz.
#08.06.2014 16:31 0 0 0