İzmir Köfte Nasıl Yapılır

Son güncelleme: 29.08.2014 22:50
  • 500 gram kıyma,
    2 adet kuru soğan,
    1 yumurta,
    yarım çay bardağı galeta unu,
    yarım çay bardağı su,
    2 diş sarımsak,
    tuz,
    karabiber,
    kimyon,
    maydonoz,
    4-5 patates,
    2 domates,
    4-5 yeşil biber,
    1 çay bardağı domates suyu,
    1 tatlı kaşığı salça.


    Yapılışı

    Çok ince doğradığımız soğan, sarımsak ve maydanozu kıyma ile karıştıralım.

    Yumurtayı, galeta ununu, suyu ve baharatları karıştırıp iyice yoğuralım.

    30 dakika civarında buzdolabında dinlenmeye bırakalım.

    Patatesleri soyup istediğimiz şekillerde doğrayalım.

    Önce patatesleri, daha sonra da şekil verdiğimiz köfteleri hafifçe kızartalım.

    Borcam’a dizip, köftelerin arasına domates ve biber dilimleri ekleyelim.

    Ayrı bir kapta domates suyunu ve salçayı karıştıralım, 1 su bardağı su ilave edelim ve iyice karıştırıp borcam’a dökelim.

    Borcam’ın üzerini yağlı kağıt ile kapatalım.

    Önceden ısınmış 180 dereceli fırının orta katına yerleştirelim ve 30 dakika kadar pişirelim.

    İzmir Köfte yemeğini pişirdikten sonra sıcak sıcak servis yapalım.
#29.08.2014 22:50 0 0 0