Çıtır Tavuklar

Son güncelleme: 07.07.2008 18:28
  • Malzemeler:

    1 adet kemiksiz tavuk göğsü
    1/2 su bardağı un
    1/2 su bardağı su
    1 adet yumurta
    1 yemek kaşığı sirke
    1-2 diş sarımsak
    1 çay kaşığı köri
    1 çay kaşığı kırmızı toz biber
    1/2 çay kaşığı karabiber
    1 çay kaşığı tuz
    Kızartmak için sıvıyağ
    Yapılışı:

    1. Tavuk göğsünü 1 cm kalınlığında şeritler halinde kesin.

    2. Bir kasede yumurtayı tuzla birlikte çırpma teliyle çırpın. Suyu ilave edip çırpmaya devam edin. Un, sirke ve baharatları ekleyin. Malzemeler karışıncaya kadar çırpın.

    3. Tavukları bu karışımın içine atın.

    4. Tavaya yaklaşık 1 cm yüksekliğinde sıvıyağ koyun ve kızdırın. Tavukları sostan çıkarın ve kızgın yağda kızartın.

    5. Kızaran tavukları mutfak peçetesinin üzerine alın ve fazla yağını emdirin.
#04.06.2007 18:12 0 0 0
  • Sag ol Iyilik melegi
#10.05.2008 17:13 0 0 0
  • tesekurler sagol
#10.05.2008 19:22 0 0 0
  • teşekkürler paylaşım için
#07.07.2008 18:28 0 0 0