Mozilla Firefox Eklentileri

Son güncelleme: 03.10.2014 13:29
  • monzilla firefox kullanımı - adblock - uygunsuz içerikli reklam engellemek - kötü amaçlı yazılımları engellemekİnternet kullanımının yaygınlaşması ile birliket internete verilen reklam sayısında da hayli bir artış oldu. Reklam verenlerin çeşitililiğinin artması, reklam içeriklerininde artış göstermesine neden oldu.

    Böylece internet siteleri her türlü reklam içeriğini yayınlar hale geldi. Bazı sitelerin bu işi abartıp uygunsuz içerikli reklamlarada yer vermesi kullanıcıları zor durumda bırakabiliyor.Bu tür reklamları görmek istemeyen ama istediği sitede gezinmek isteyenler için iyi bir haberim var. Belki içinizde daha önce kullananlar vardır ama ben bir kez daha anlatacağım.

    Gelelim bu işi nasıl yapacağımıza.Aslında tek yapmamız gereken Firefox‘un Adblock eklentisini kurmak…
    Eklentinin nasıl kurulacağını ve nasıl kullanılacağına anlatalım…

    Mozilla Firefox’u buraya tıklayarak indirin, zaten yüklü olanlar bu adımı geçip buradan Adblock’u kursunlar.

    noimage
    Kurulum tamamlandıktan sonra Firefox yeniden başlatmak isteyip istemediğimizi soracak. Bu soruyu evet diye cevaplayıp Frefox’un yeniden başlamasını bekliyoruz. Firefox açıldığında Adblock karşımıza bir liste getirecek. Bu listeden reklam engellemek için gereken adreslerin bilgilerini temin etmeliki reklamları engelleyebilsin. Bu listeden herhangi birini seçip devam edelim.(ben en üstteki listeyi seçtim, sizde böyle yapabilirsiniz) Böylece kurulumu tamamlamış olduk. Artık sitelerde %80-90 oranında reklamlarla karşılaşmayacağız.Ancak reklam üzerinden gelir elde eden faydalı siteleri bu liste dışında tutmanızı ve uygunsuz içerik yayımlayan sitelerde kullanmanızı öneririm. Böylece hem o tür sitelerin bu tür reklamlardan fayda sağlamamasını hemde diğer faydalı sitelerin ayakta kalmasını sağlamış olursunuz.

    noimage
    Peki destek olmak istedğimiz siteleri bu listenin dışında nasıl tutacağız. Bunu Adblock’un ayarlarından kolayca yapabiliriz.Arama çubuğunun yanına yerleşmiş olan Adblock simgesine tıklayın ve açılan menüden Bu sitedeyken devre dışı kal seçeneğine tıklayalım. Bundan sonra siteye her girdiğinizde ya da sayfayı yenilediğinizde bu sitedeki reklamları görebilirsiniz.

    Adblock çok sayıda reklamı engellemisne rağmen bazı durumlarda kaçırdığı reklamlar olabiliyor. Bunun içinde bir çözüm düşünmüşler. Engellemek istediğiniz bir resimin üzerine sağ tuşla tıklayıp Resmi engelle’ye bastığımızda karşımıza gelen süzgeç ekle kısmından da o resmi engelleyebiliyoruz. Eğer engellemek istediğimiz bir flash ise o flashın üzerine geldiğimizde flashın sağ üst köşesinde engelle yazısı çıkacaktır.

    noimage
    Resme yaptığımız aynı işlemi burada da yapıp flashıda engelleyebiliriz.

    alıntı
#03.10.2014 13:29 0 0 0