Komşuluk ilişkileri - Kompozisyon Örnekleri

Son güncelleme: 16.12.2014 20:09
  • komşuluk hakkında kompozisyon - komşuluk ile ilgili kompozisyon - komşuluk ilişkileriYeri geldiğinde akrabalarımızdan bile daha fazla yanımızda bulunmasını istediğimiz kişilerdir dostlarımız. Her an yanı başımızda olan ve desteğine ihtiyaç duyarız onların. Bazen öz akrabalarımızla bile paylaşamadığımız dertlerimizi onlara açar ve onlardan bir destek bekleriz.

    İnsanların her daim yüz yüze bakmaları sebebiyle komşuluk ilişkilerine çok önem vermeleri gerekir. Çünkü komşular arasında yaşanan tatsızlıklar kişinin her gün huzursuzluk yaşamasına sebep olur. Kapımızı her açtığımızda karşımızdaki kişi ile sorunlar aklımıza gelir ve bizi rahatsız eder.

    Komşuluk devamlı yardımlaşma ve dayanışma içerisinde hareket etmeyi gerektirir. Bu sebeple atalarımız “komşu komşunun külüne muhtaçtır” demişlerdir. Zaman zaman her evde eksikler olabilir. Böyle zamanlarda kapısını çalıp rica edebileceğimiz bir komşumuzun olması çok önemlidir.

    Komşuluk yalnızca maddi menfaatleri sağlamak anlamında düşünülmemelidir. Aynı zamanda derlerimizi paylaşabilmemiz, sıkıntılı zamanlarda onlara destek olmamız ve kederlerine ortak olmamız da çok önemlidir. Adeta komşular birbirlerinin eksiklerini tamamlayan bir bütün oluşturan parçalar gibidirler.

    Atalarımız Türk kültüründe komşuluğa her zaman ayrı bir önem ve değer vermişlerdir. Bizlerde komşularımızla her zaman iyi ilişkiler kurmalı ve onların hem iyi hem kötü zamanlarında yanlarında olmalıyız.

    alıntı
#16.12.2014 20:09 0 0 0