Komşuluk - Kompozisyon Örnekleri

Son güncelleme: 16.12.2014 20:12
  • komşu komşunun külüne muhtaçtır atasözü - komşu komşunun külüne muhtaçtır atasözü kompozisyon - komşuluk hakkında kompozisyonKomşu, her gün yüz yüze baktığımız yeri geldiğinde akrabalarımızdan bile daha yakın kişilerdir.

    Toplum içerisinde huzur ve mutluluğun, yardım ve dayanışmanın en güzel bir biçimde yaşatılabilmesi sağlam komşuluk ilişkileri ile gerçekleştirilebilir. Birbirine güvenen ve inanan komşuların olduğu bir yerde insanlar gözleri arkada kalmadan gönül ferahlığı ile her şeylerini emanet edebilirler.

    Gerçek komşuluklar gece gündüz demeden, üzüntüyü ve sevinci paylaşabilenler arasında kurulabilir. Yeri geldiğinde akrabalarından isteyemeyeceği bir şeyi insanlar yalnızca komşularına söyleyebilirler.

    Atalarımız komşuların adeta birbirini tamamlayan iki parça olduğunu “komşu komşunun külüne muhtaçtır” atasözü ile ifade etmişlerdir.

    Komşuluk bu kadar önemli iken günümüz modern yaşamının hayatımıza soktuğu yüksek apartmanlar ve siteler komşuluk ilişkilerini hayatımızdan çıkarmaya başladı. insanlar artık aynı apartmanda yaşadığı insanları bir yabancıdan farksız olarak görmeye başladı.

    Betonlar içersinde yaşamaya başlayan insanlar bu soğukluğu da üzerine aldı ve artık karşı komşusunun ismini bile bilmeyen insan yığınlarına döndük.

    Sıkıntılı anlar insanların daha fazla desteğe ihtiyaç duyduğu dönemlerdir. Böyle zamanlarda yanımızda birilerinin olmasını ve dertlerimizi paylaşmasını her zamankinden fazla isteriz. Bu yüzden hepimizin en yakınındaki komşularından başlayarak iyi komşuluk ilişkileri geliştirmesi en güzel olanıdır.

    alıntı
#16.12.2014 20:12 0 0 0