Gülü Seven Dikenine Katlanır - Kompozisyon Örneği

Son güncelleme: 16.12.2014 20:21
  • gülü seven dikenine katlanır atasözü - gülü seven dikenine katlanır atasözü ile ilgili kompozisyon örneği - gülü seven dikenine katlanır atasözünün anlamıSevgi öyle bir duygudur ki gerçek manada hissedildiği zaman sevilen şey karşımızda kusursuz bir biçimde durur. Onda bir eksiklik ya kusur göremeyiz. Gözlerimiz adeta objektifliğini kaybeder ve görmeyi istediklerimizin dışında bize bir şey göstermez.

    İçerisinde bağlılık da bulunan yoğun bir sevgi bize sevilen ile ilgili her şeyi hoş gösterir. Öyle ki sevdiğimiz bir insanın olumsuz davranışları olduğunda bile o davranışları haklı çıkaracak açıklamalar yapmayı biliriz. Bu durum yanlış olarak görülebilse bile sevgi böyle bir duygudur ve bazen nesnel değerlendirmeler yapabilmemizi engeller.

    “Gülü seven dikenine katlanır” atasözü kişinin sevdiğine kavuşmak için karşısına çıkan engellere seve seve karşı koyabileceğini, bu engellerin onun sevgisinden vazgeçmesine neden olamayacağını ifade etmektedir.

    Sevilen kişiye ulaşmak bazen birçok engelle mücadele etmeyi gerektirir. Bu engeller bazen bizi çok zorlayabilir de. Ancak sevgisinde samimi olan kişi bu engeller karşısında yılmadan mücadele eder ve kavuşma anının hayali ile güçlü olabilmeyi başarır. Bazen de sevdiğimize kavuşmuşuzdur ama sonrasında bazı sıkıntılar yaşanabilir.

    Sevdiğimiz kişinin bazı davranışları hoşumuza gitmeyebilir, istekleri ve beklentileri bizim düşüncelerimizle paralellik göstermeyebilir. Yine de gerçek seven bu durumlarda da sevdiğini mutlu edebilmenin yollarını bulur. Bu istekler ona ağır bir yük olmaz. Tam tersine onun isteklerini yapamamanın verdiği üzüntü omuzlarında daha büyük bir yük olur.

    Sevilenden gelen cefa bile seven için sefadır. Sevdiğinin mutluluğu da sıkıntısı da seven için kendi mutluluğu ve sıkıntısı ile aynıdır. Bu sebeple sevgiliden kaynaklanan her sıkıntıya katlanılır.

    alıntı
#16.12.2014 20:21 0 0 0