Körle Yatan Şaşı Kalkar - Kompozisyon Örneği

Son güncelleme: 16.12.2014 20:39
  • körle yatan şaşı kalkar ile ilgili yazı - körle yatan şaşı kalkar kompozisyon - körle yatan şaşı kalkar ne demekHerkes karakteri ve kişilik özelliklerine göre kendisine arkadaşlar bulur. Arkadaşlıkların kurulması ve ilerletilmesinde kişilerin kendilerini birbirlerine yakın hissetmelerinin payı büyüktür.

    Arkadaşlıklar kurmak ve bu arkadaşlarla vakit geçirmek mutlaka çok gereklidir. Fakat arkadaşlıklar kurarken seçtiğimiz insanlara çok dikkat etmemiz gerekir. Arkadaş olacağımız kişileri seçerken davranışlarını gözlemlememiz ve yanlış işler içerisinde olan kişilerden uzak durmamız gerekir.

    Dostluklar bizlere yeni şeyler kazandırdığı zaman anlamlı ve değerli olur. Bizi olumsuz davranışlara ve ortamlara sürükleyen arkadaşlıkların faydası olmayacağı gibi bize büyük zararlar da verebilir. Atalarımızın söylemiş olduğu “Körle yatan şaşı kalkar” sözü bize bu gerçeği anlatmaktadır.

    Bu atasözümüz bize kim kötü huylu insanlarla arkadaşlık ederse ondan mutlaka bazı huylar alacağını söylemektedir. Örnek vermek gerekirse bir kişi sürekli yalan söyleyen biri ile arkadaşlık ederse kendisi de mutlaka yalan söylemeye başlayacaktır.

    Bu konuda benzer bir atasözümüz de “Kır atın yanında duran ya huyundan ya suyundan” sözüdür. Her iki atasözümüzde insanların seçmiş oldukları arkadaşların adeta kendilerinin aynası gibi olduğunu söylemektedir.

    Arkadaşlıklarda kesin ir şey vardır ki o da arkadaşların birbirini etkiledikleri. Arkadaşlık yaptığımız insanların kişilik özelliklerinden etkilenmemiz ve davranışlarımıza yansıtmamız kaçınılmazdır.

    Bu sebeple arkadaş seçerken çok dikkatli olmamız ve bizi olumsuzluklara sevk edecek kişilerden uzak durmamız gerekir.

    Atasözünün Anlamı

    Kötü huylu insanlarla arkadaşlık eden kişiler mutlaka onların huylarından etkilenir.

    alıntı
#16.12.2014 20:39 0 0 0