İsmail Erkut Tutu

Son güncelleme: 28.12.2014 16:46
  • İsmail Erkut Tutu Kimdir - İsmail Erkut Tutu Resimleri - İsmail Erkut Tutu Biyografisi - İsmail Erkut Tutu Hakkında
    İsmail Erkut Tutu, iş adamı ve Samsunspor başkanı.

    Kulüp başkanlığı

    1 Ağustos 2010 tarihinde gerçekleşen Samsunspor seçimli genel kurulundaki tek listenin sahibi olan Tutu kulüp başkanı seçilmiştir. Tutu, bir sezon süren kulüp başkanlığı döneminde teknik direktör olarak Hüseyin Kalpar ile çalışmış, sezon sonu ise takımı küme yükselerek Süper Lig'e çıkmıştır.

    Tutu başarılı bir başkanlık dönemi geçirmesine rağmen sezon sonu tekrar başkanlık seçimi yapılmış, kendisi tekrar başkan adayı olmamıştır. 4 Haziran 2011'de gerçekleşen seçim sonucunda Kazım Yılmaz dönemi başlamıştır.

    27 Aralık 2014 tarihindeki Samsunspor Olağanüstü Genel Kurulu'nda tekrar başkanlığa aday olan ve iş adamlarının da desteğini alan Tutu Ahmet Yılmaz ile İbrahim Ersöz karşısında oy kullanan 373 delegenin 317'sinin oyunu alarak bir kez daha başkan seçilmiştir.

    Görevi kötüye kullanma davası

    2014 yılında Samsunspor'un hesap defterlerini inceleyen İçişleri Bakanlığı denetçilerinin raporu sonrasında başkanlığı sırasında hizmeti kötüye kullandığı yönünde kendisine dava açılmış, yapılan ilk duruşma ise delil yetersizliği nedeniyle ertelenmiştir.

    Alıntı
#28.12.2014 16:46 0 0 0