Aşk ve Sevgi Nedir

Son güncelleme: 02.03.2015 20:31
  • aşkın tanımı - sevginin tanımı - aşk hakkında söylenenler - aşka bakış açısıRobin Prior ve Joseph O’Connor’un ‘NLP ve Karşı Cinsle İlişkiler’ kitabında belirttikleri gibi aşkın tanımlanmasının üzerine sanayiler kuruldu. Valentin Günü kartları aşkın anlamlarının bir kişiden diğerine iletilmesi için üretildi ve milyonlarca sattı. Fakat aşk/sevgi (love) kartın içinde değildir, böyle bir kartı gönderme düşüncesinin içindedir.

    Robin Prior ve Joseph O’Connor adlı ‘Aşk Üstadları’ bizleri aydınlatan şu satırları yazıyorlar :“Aşk şudur, budur” diyen ve bu sözcüğe yeni tanımlamalar ekleyen karton filmlerin sonu gelmeyecek gibi görünüyor. ‘Bir Aşk Hikayesi’ kitabı ve filmi ‘aşk’ sözcüğüne ‘hiçbir zaman pişmanlık duymamaktır’ tanımını eklemişti.

    Biz aşkın bu tanımına sıkı sıkıya sarılarak yaşamaya çalışanların kötü hatta iğrenç sürprizlerle karşılaşabileceklerini düşünüyoruz. Biz bu kitabın hazırlık aşamalarında dostlarımıza ‘aşkın tanımını’ sorduk. Bu dostlarımız cevap vermekte zorlandılar.

    Bazıları bize boş gözlerle bakıp, kahvelerini yudumlamayı sürdürdüler. Bazıları bu sorudan rahatsız oldular. Bu garip bir soruydu, biraz yakışıksız kaçıyordu. Çünkü aşk/sevgi tek bir şey değildi. Aşk sizin ‘tanımını yapacağınız’ bir şey değil, ‘deneyleyeceğiniz’ bir şeydi.

    Aşkın ne olduğunun doğru tek bir cevabı yoktur. Bu bir ‘imtahan sorusu’ değildir, fakat bir bakış açısından da öyledir. Çünkü sizin ‘aşk tanımınız’ sizin kendinizi tanımanızı sağlayacaktır. Aslında insan duyguları çok karmaşıktır. Yine de sözcükleriniz sizi tanıtacaktır.

    Belki ‘kısa birkaç sözcük’ seçip, bunların her zaman ‘aşkın tanımını’ özetleyebileceğini söyleyeceksiniz. Bu birkaç sözcük ile bizi başınızdan savacaksınız.



    NLP/Cengiz Erengil

    alıntı
#02.03.2015 20:18 0 0 0
  • Aşk emek sevgi Yürek ister
#02.03.2015 20:31 0 0 0