Yoğurtlu Mısırlı Patates Salatası Nasıl Yapılır

Son güncelleme: 03.03.2015 23:31
  • patates salataları - mısırlı patates salatası tarifi - yoğurtlu patates salatasının malzemeleriYoğurtlu mısırlı patates salatasını farklı tarifler arayanlar için tavsiye ederiz. Bu harika bir salata çeşidi olan patates salatasının gözlere hitap eden görüntüsüyle ziyafet sofralarınızda yerini alacaktır. Soğuk meze ya da garnitür olarak servis edebilir, kabul günlerinizde ve ikindi çaylarında da bir dilim kek ve poğaçanın yanında ikram edebilirsiniz. Bu muhteşem salatanın lezzetiyle sevdikleriniz ve konuklarınızın ilgisini çekeceksiniz. Şimdi hep birlikte salatamızı hazırlamaya başlayabiliriz.

    noimage
    Yoğurtlu mısırlı patates salatası için gerekli malzemeler

    1 kg orta boy patates
    Yarım kg süzme yoğurt
    Yarım su bardağı haşlanmış mısır
    1 çay bardağı konserve bezelye
    1-2 diş sarımsak
    2-3 yemek kaşığı zeytinyağı (havuçların sotelenmesi için)
    4-5 adet orta boy havuç
    Yarım limon suyu
    Yarım demet yeşil soğan
    Yarım demet maydanoz
    Yarım çay bardağı kadar zeytinyağı
    1 kahve kaşığı kimyon
    1 kahve kaşığı karabiber
    1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
    Yeteri kadar tuz

    Yoğurtlu mısırlı patates salatasının yapımı

    Bu lezzetli salatanın yapımına ilk olarak bir kg orta boy patatesin kabuklarını soyup, daha sonra iri iri doğrayarak başlayın. Şimdi doğradığınız patatesleri uygun bir tencereye alıp, patateslerin üstünü iki parmak aşacak kadar su ve yeterince tuz ilave ederek ocağa koyup haşlamaya bırakın. Daha sonra haşlanan ve yumuşayan patatesleri ocaktan alarak haşlama suyunu süzdürün ve karıştırma kabına alarak bir çatalla iyice ezerek püre haline getirin.

    Şimdi yarım demet yeşil soğan ile yarım demet maydanozu bol suyun içinde birkaç su yıkayıp, incecik doğrayın ve maydanozun bir tutamını salatanın üzeri için ayırın. Daha sonra doğranmış soğan ve maydanozları patateslere ilave edin. Üstüne yarım çay bardağı kadar sızma zeytinyağı, yarım limonun suyu, bir kahve kaşığı kadar kimyon ve karabiber, 1 tatlı kaşığı dolusu kırmızı pul biber ve yeterince tuz ilave edip patatesli karışımı iyice karıştırıp harmanlayın. Daha sonra bunu borcam fırın tepsisine dökün ve elinizle bastırarak düzgün bir şekilde sıkıştırıp yayın.

    Şimdi iki adet havucun kabuklarını kazıyarak rendeleyip, içinden bir tutam kadar ayırıp kalan havuçları küçük bir tavaya 2-3 çorba kaşığı zeytinyağı ilave ederek ocağa koyalım. Rendelenmiş havuçlar diriliklerini kaybedinceye kadar kavrulduktan sonra ocaktan alıp patateslerin üzerine yayın. Bunun üstüne 1-2 diş dövülmüş sarımsak ve yeterince tuz ilavesiyle çırpılan yarım kg süzme yoğurdu gezdirip dökün. Bunun üzerine yarım su bardağı haşlanmış mısır tanesi ve bir çay bardağı konserve bezelyeyi serpiştirin. Hazırladığınız yoğurtlu mısırlı patates salatasının üzerini süslemek için daha önce ayırdığınız bir tutam rendelenmiş havuç, kıyılmış maydanoz ve bir tatlı kaşığı kırmızı pul biberle süsleyerek, sevdiklerinize dilimleyerek servis yapın.

    Afiyet olsun.

    alıntı
#03.03.2015 23:31 0 0 0