Kondisyon Bisikleti Yararlı Bir Egzersiz midir

Son güncelleme: 03.03.2015 23:36
  • düzenli kondisyon bisikleti kullanmak - kondisyon bisikletinin faydaları - kilo vermek için kondisyon bisikleti - sırt ağrıları için kondisyon bisikletiKondisyon bisikleti vücutta bulunan kaslardan, nefesin düzenlenmesi ve sağlıklı bir şekilde kilo verilmesine kadar çok sayıda faydası olan bir alettir.

    noimage
    Günümüzde insanlar genellikle yaşam koşulları, yoğun iş temposu, sosyal yaşamın kargaşası gibi nedenlerle sportif aktivitelerde bulunmaya yeteri kadar zaman ayırmakta zorlanırlar. Kondisyon bisikletinin kullanılması kasların güçlenmesine, nefesin düzenlenmesine, kolesterol ve yüksek tansiyon gibi sorunların düzeltilmesine, eklem ve romatizma hastalıklarında ağrıların dindirilmesinde etkili olduğu gibi, fazla kiloların verilmesine de yardımcı olur. Bu sportif aktivite her zaman yürüyüş ve yüzme sporları gibi her yaştan kişinin yapabileceği bir uygulamadır. Bu pedal çevirmek yani bildiğiniz gibi bisiklete binmektir.

    Herkes bu egzersizi yapabilir. Kondisyon bisikletinin şekli yatay ve dikey olarak iki farklı şekildedir. Yatay olan kondisyon bisikletinde daha konforlu şekilde egzersiz yapabilirsiniz. Bu sırtı desteklediğinden, aşırı kiloları olanlar, diz ve eklem sorunu bulunan kişiler tarafından tercih edilir. Böyle bisiklete binmek, dışarıda bisiklete binmekten daha faydalıdır. Kondisyon bisikleti kullanırken, nabzınızı ölçebilir, yaktığınız yağ oranını görüp, daha bilinçli bir şekilde spor yapma olanağını yakalarsınız.

    Kondisyon bisikletinin faydaları nedir?

    Haftada 3-4 gün kondisyon bisikletini yarım saat kadar kullanırsanız, kendinizi daha enerjik ve daha iyi hissettiğinizi göreceksiniz.
    Düzenli olarak yaparsanız, sıkça hastalanmayı engellenir ve vücut direncinizi arttırır.
    Kemik ve kas yapısının gelişmesine yardımcı olur
    Stresin azalmasını sağlar.
    Uyku düzeninin sağlanmasına yardımcı olur
    Fazla kiloların verilmesini sağlar ve fit bir vücut yapısının oluşturulmasına yardımcı olur
    Kan basıncı kontrolünü sağlar
    Yüksek tansiyon riskini azaltır ve kan yağlarının düşmesini sağlar
    Kendinize olan güveni arttırır, yaşama daha pozitif bakmanın keyfini sürersiniz

    Kondisyon bisikletine binilmesi, insanların stres, sırt ağrısı ve şişmanlıktan korunmasına yardımcı olur. Düzenli olarak yapılırsa vücutta metabolizma hastalıklarının, yüksek tansiyon sorununun giderilmesinde olumlu etkilere neden olur. İnsanların daha sağlıklı bir yaşam sürmesine katkı sağlar. Kişinin dayanıklılığı arttırıcı bir egzersiz olur. Eklemlerin güçlendirilmesinde, basen, karın, kalça ve kol kaslarının çalıştırılmasında etkili olur. Vücudun kondisyonunu arttıran etki yapar. Bunun belirli bir süre yapılmasından sonra, vücudunuzda endorfin yani mutluluk hormonunun salgılanmasına yardımcı olur. Bu durum kişinin psikolojik olarak rahatlamasını sağlar. Bacak kaslarını çalıştırdığından, vücudun daha uyumlu olmasına destek olur.

    Kondisyon bisikleti düzenli bir şekilde yapılırsa, ayda 2-3 kg vermeyi sağlar. Bir saat kadar kondisyon bisikletini kullanmak yaklaşık 600 kalori yakılmasını sağlar. Bunun yapılması yoğun efor gerektirir. Fazla kalori yakılmasını sağlayan bir kardiyo egzersizidir. Bu nedenle kalp ve damar sağlığına iyi gelir. Kalp dolaşım sisteminin üzerinde de olumlu etki yapıp, hızlı bir şekilde zayıflamanıza yardımcı olur. Ancak kondisyon bisikletine binmek, düzenli şekilde en az 40 dakika yapılmalıdır. Sağlıklı bir yaşam sürülmesi için, yapabileceğiniz egzersizleri bu şekilde faydalı olanlardan tercih etmelisiniz. Kondisyon bisikleti her zaman ulaşılabilir olduğundan, sizlere faydalı olacaktır.

    alıntı
#03.03.2015 23:36 0 0 0