Küçük Suriyeli Çocuk Gazetelere Manşet Oldu

Son güncelleme: 12.04.2015 21:04
  • suriyeli mülteciler - masum küçük çocuk - suriyeli çocuklar - suriyeli çocuk haberleri

    'O çocuk' First News'in manşetinde

    İngiltere'de haftalık gazete 'First News', kamera karşısında ellerini kaldırarak poz veren Suriyeli çocuğu kapak yaptı.

    İngiltere'de haftalık gençlik gazetesi 'First News', kendisine çevrilen kamerayı silah sanınca ellerini havaya kaldırarak "Teslim oluyorum" diyerek ilginç bir poz veren Suriyeli bir çocuğu son sayısına kapak konusu yaptı.

    noimage

    Yürek sızlatan çocuğun teslim olma fotoğrafını 'Teslim oluyorum' manşetiyle veren First News, 4 yaşındaki Hudea'nın önce öldürülmek üzere olduğunu sandığına dikkat çekti. 'Teslim' olduğunu göstermek için ellerini yukarı kaldıran çocuğun fotoğrafının internette binlerce kez savaşla parçalanan bir ülkedeki çocukların yaşadığı korkunun simgesi olarak paylaşıldığını yazan 2 milyondan fazla okuyucusu olan First News, BBC'nin Türkiye sınırı yakınındaki Atmeh Göçmen Kampı'nda fotoğrafı çekenin fotoğrafçı Osman Sağırlı olduğunu saptadığına işaret etti. Salmeh kampa annesi ve iki kardeşi ile gitmişti. Osman Sağırlı, fotoğrafı çektikten sonraki gözlemini şöyle anlattı:
    "Telefotoğraf objektif kullanıyordum. Silah zannetti. Fotoğrafı çektikten sonra şoke olduğunu farkettim. Korkudan dudaklarını ısırdı ve ellerini havaya kaldırdı."

    noimage

    haber
#12.04.2015 21:04 0 0 0