Kenan Evren Hayatını Kaybetti

Son güncelleme: 10.05.2015 17:24
  • Kenan Evren Vefat - Kenan Evren Kimdir - 7. Cumhur Başkanı
    Kenan Evren hayatını kaybetti

    7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren, tedavi gördüğü GATA'da 98 yaşında hayatını kaybetti.

    noimage







    12 Eylül askeri darbesinin başındaki isim, 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren; uzun yıllardır direndiği bir dizi ağır hastalığa 97 yaşında yenik düştü. Evren, tedavi gördüğü Ankara GATAda hayatını kaybetti.
    MUEBBET HAPSE MAHKUM EDİLDİ
    Evren'in Cumhurbaşkanı sıfatı nedeniyle her Cumhurbaşkanı'na uygulanan resmi devlet töreni ile uğurlanması bekleniyor. Evren, darbe cezası kesinleşmediği için de TSK'dan çıkarılmadı ve rütbesi er seviyesine indirilmese de, 12 Eylül darbesinden müebbet hapse mahkum edilen 17'nci Genelkurmay Başkanı olarak tarihe geçti.

    1918 doğumlu Kenan Evren, 4 Ağustos 2009'da Ankara Gülhane Tıp Akademisi'nde (GATA) tedavi altına alınmıştı. Evren, 11 Ağustos'ta 2009'da bağırsak ameliyatı olmuştu. Taburcu olduktan sonra Evren, Mart 2012'den itibaren şiddetli bel ve sırt ağrısı şikayetiyle GATA'ya tekrar yatışı yapılmıştı.

    3 YILDIR HASTANEDEYDİ
    Evren, 2012'den bu yana GATA'da Beyin ve Kardiyoloji ana bilim dallarında tedavi görüyordu. Kenan Evren'in sağlık durumunda yaşlılığa bağlı olarak son günlerde ciddi sorunların ortaya çıktığı belirtildi.
    Zaman zaman bilinci kapandığı belirtilen Evren'in, tedavisinin yoğun bakımda sürdürülüyordu. Eşi Sekine Evren'i kaybetmiş olan Evren'in üç kızı bulunuyor. Evren'in kızları Nebahat Şenay Gürvit, Semahat Gülay Evren ve Miray Emine Göksu. Evren’in aile üyeleri, durumun ağırlaşması üzerine cumartesi günü hastaneye çağrıldı.

    EVRENİN SAĞLIK TABLOSU

    Evren'in 1993'ten itibaren yaşadığı ciddi sağlık sorunları şöyle:

    * Kenan Evren, 1993'te ABD'de prostat kanseri nedeniyle ameliyat oldu.
    * 1998'te GATA Kalp Damar Cerrahi ana bilim dalında yatarak tedavi gördü.
    * 2002'te yapılan muayenesi sonucu koroner anjiyo oldu.
    * 2005'te sol kulakta kanser hücreleri tespit edilerek tedavi gördü.
    * 2009'ta akciğerlerdeki sorunun zatürree dönüşmesi sebebiyle İzmir Askeri Hastanesi'nde tedavi gördü.
    * Ağustos 2009'da bağırsak ameliyatı oldu.
    * Mart 2012'den itibaren yaşlılığa bağlı bir dizi rahatsızlığı nedeniyle GATA'da tedavi görmeye başladı.

    Kenan Evren'le ilgili yargılandığı ve müebbet hapse mahkum edildiği mahkemeye gönderilen 2012 tarihli raporda, "Son iki yılda geçirdiği büyük ameliyatın olumsuz yan etkileri ve mevcut hastalıkları yaşam kalitesini bozmuş ve çoğunlukla ev ortamında yaşamasını gerektirmiştir. Bu durumun yanı sıra (2012 yılında) 95 olan ileri yaşı, her gün 12-17 kalem ilaç kullanmak zorunda olması sürekli hemşire bakımını gerektirmekte ve sürekli özel hemşire bakımıyla yaşamını sürdürmektedir" denilmişti.

    Kenan Evren, 12 Eylül darbesi nedeniyle yargılandığı davada, müebbet hapse mahkum edilmişti. Ancak temyiz edilen davanın Yargıtay süreci devam ediyordu.

    Evren, hem Genelkurmay Başkanlığı hem de Cumhurbaşkanlığı görevinde bulunduğu için defni öncesinde cenaze namazı sırasında devlet töreni düzenlenecek. Eğer ailesi karşı çıkmazsa veya aksi yönde bir vasiyeti yoksa Evrenin, Devlet Mezarlığına defnedilmesi gerekiyor.

    İlker Başbuğ, 2009da Genelkurmay Başkanlığı döneminde Evreni, hastanede komutanlarla birlikte ziyaret etmişti.

    haber
#09.05.2015 22:33 0 0 0
  • Zeki Alasya , Kenan Evren.
    Peşpeşe öldüler maalesef büyük kayıp.
    Mekanları cennet olsun.
#10.05.2015 17:24 0 0 0