Yaz Kursları 22 Haziran’da Açılıyor

Son güncelleme: 25.05.2015 17:08
  • yaz kursları - yaz kuran kursu - din eğitiminin önemi - din eğitimi
    noimage

    Her yıl yaklaşık 4 milyon öğrencinin dini eğitim aldığı yaz Kuran kursları bu yıl Haziran ayında eğitime başlayacak. Kursların verimli geçebilmesi için Diyanet İşleri Başkanlığı da hazırlıklarını tamamladı. Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ali Erbaş, ailelerin çocuklarının sağlıklı bir dini eğitim alabilmesi için yaz tatili sürelerinden biraz fedakarlık etmelerini istedi.

    TÜİKin yaptırdığı Türkiyede Dini Hayat Araştırması, vatandaşların çoğunun dini bilgilerini yaz Kuran kurslarında edindiğini ortaya çıkardı. Diyanet İşleri Başkanlığı bu nedenle kurslara giden öğrencilerin sayısını daha da arttırmayı hedefliyor.

    Yaz Kuran kurslarında çocuklar en temel dini bilgileri doğru bir şekilde öğrenme imkanı buluyor. 2 ay sürecek olan kursların verimli geçebilmesi için Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ali Erbaş ailelerden fedakarlık istedi:Yaz Kuran kursları bir fırsattır. Velilerimize bu konuyu hatırlatmak isterim. En azından 3-4 sene yaz tatillerinden fedakarlık etsinler ve bu 9 haftayı çocuklarının temel dini eğitimine ayırsınlar istiyoruz.

    22 Haziranda başlayacak kurslar, 22 Ağustosâa kadar devam edecek.
#25.05.2015 17:08 0 0 0