Pantolon Nasıl Ütülenir?

Son güncelleme: 27.07.2015 08:35
  • Pantolonun Ütülenmesi - Nasıl Pantolon Ütülenir - Pantolon Ütüleme Teknikleri - Pantolon Ütülerken Nelere Dikkat Edilir
    Kıyafetler arasında çoğu kişi için ütülenmesi en zor olan pantolondur. Spor modellerde ya da kot pantolonlarda çok sıkıntı olmasa da klasik kumaş pantolonların ütülenmesi yöntem açısından en zorudur. Pantolon ütülerken çift ütü ya da cep izi gibi sorunlar yaşamamak için dikkat etmeniz gereken püf noktalarını aşağıda bulabilirsiniz:

    Cepler nasıl ütülenir?

    Pantolonun düzgün ütülenmesi için öncelik bir ütü masası kullanmaktır. İşe cep kısmından başlayabilirsiniz. Dışarı çıkardığınız iki cebi de düzgünce ütüledikten sonra cepleri pantolona yerleştirmelisiniz.

    Bel kısmı nasıl ütülenir?

    Daha sonraki aşama pantolonun bel kısmını ütülemek olacaktır. Bunun için ütü masasının dar olan bölümüne, pantolonun bel kısmını geçirin. Daha sonra pantolonu elinizle düzelterek ve döndürerek bel kısmını ütüleyin. Bel kısmında cep izi çıkmaması için, yan cepler geri çekilir, sonra o bölge ütülenir. Ardından pantolon döndürülerek arka cep bölümüne geçilir. Bu kısım ütülenirken, önce arka cep üzerindeki düğmeler iliklenir. Düğmeleri ezmeden, etrafından dolaşarak arka cepler ütülenir. Bel bölümü tekrar döndürülerek diğer yan cebe de aynı işlemler uygulanır.

    Bacak kısmı nasıl ütülenir?

    Ütü masasının üzerine, pantolonu düzgünce yerleştirin. Pantolonun orta çizgilerinin üst üste gelmesine dikkat edin. Üst bacağı yukarı katladıktan sonra altta kalan bacağın iç kısmını çizgisine dikkat ederek ütüleyin. Sonra katladığınız tarafı açın ve aynı şekilde çizgisine dikkat ederek ütüleyin. Aynı işlemi pantolonun altta kalan bacağı üste gelecek şekilde çevirerek bir kez daha uygulayın.

    Çift ütü olmaması için nelere dikkat etmeli?Çift ütü olmaması için pantolon önce bir paçanın orta dikiş kısmından ütülenmelidir. Sonra kat izlerini bozmadan elinizle kat izlerine bastırarak yavaşça ütüyle üzerinden geçin. Ön ve arka kat izlerine de ütüyle bastırın. Diğer paçaya da aynı işlemi yapın.
    Pantolon astarlı ise ütüleme yapmadan önce, pantolonun içinden iz bırakmaması için astarı biraz geriye çekin. Sonra aynı şekilde çizgilere dikkat ederek ütüleyin.
    Pantolonu ütülerken çift ütü olmaması için, pantolonun kendi izini asla yok etmeyin.
    Kumaş pantolonlarda kat izinin bozulmamasına dikkat edilir; ancak kot pantolon ve benzeri spor pantolonlarda kat izine dikkat edilmez. Kot pantolon gibi pantolonlar ütülenirken önce kenar dikişlerini ütüleyin. Sonra dümdüz ütüleyebilirsiniz.
    Alıntı
#27.07.2015 08:35 0 0 0