Kedi Yatağı Nasıl Yapılmalı?

Son güncelleme: 30.07.2015 18:29
  • Kedi Yatağı - Kedi Yatağı Yapmak - Kedi Yatağı Nasıl Yapılır - Kedi Yatağı Yaparken Nelere Dikkat Edilir
    Evcil hayvan denildiği zaman insanların akıllarına ilk gelen hayvanların başında, kediler gelmektedir. Pek çok evin en sevilen üyelerinden bir tanesi olan kedilerin ev içerisinde en keyifli oldukları alanların başında ise kedi yatağı gelir.

    Pek çok insan kedi yatağını gidip evcil hayvan ürünleri satan yerlerden satın alır. Halbuki kedi yatağına sahip olmak için illa ki çok yüksek meblağlar ödemek gerekmemektedir. Öyle ki insanlar istedikleri her an sevdikleri hayvanlar için yumuşacık kedi yatakları yapabilirler. Öncelikli olarak bu yatakları yapmak adına şema hazırlanması gerekir. Kare olarak hazırlanacak bu şemanın bir tarafı yarım ay şeklinde kesilmeli çünkü bu tarafa kedinin baş kısmı gelecektir.

    Biri içte diğeri dışta iki kumaş bu şemaya uygun olarak kesildikten sonra ise kedi yatağının ilk kısmı tamamlanmış olur. Uçlara kumaşlara uygun renkte olacak kurdeleler geçirilir. Kesilen iki kumaşın üst üste koyulmasının ardından dikkatli bir şekilde dikim işlemi başlar. Ancak dikim yapılırken bir köşenin açıkta bırakılması oldukça önemli. Bunun ardından sıra elyaf doldurmaya gelecektir. Burada dikkat edilmesi gereken en önemli nokta ise öncelikli olarak doldurma işleminin ortadan başlaması. Bu alan doldurulduktan sonra ise orta alanın belirlenmesi adına kare şeklinde bir dikim işlemi yapılır. Bunun sonrasında ise sıra yanların doldurulmasına gelecektir.

    Her bir alan doldurulduktan sonra açık olan tarafın dikilmesi ile birlikte kedi yatağının çok büyük bir bölümü bitecektir. Daha sonrasında kenarlar dikleştirilerek kurdeleler ile birbirine bağlanır. Kedi yatağı tamamlandığı zaman ekmek sepeti görünümünde olması gerekecektir. Elyafın mümkün olduğu kadar orta kısımda sıkı ve yumuşak bir şekilde doldurulması büyük bir önem taşımakta. Böylece kedi yatağına girer girmez yumuşaklık sayesinde rahatlayacak ve kendi yerini belirleyecektir. Yapılacak olan bu yatak tek bir kumaştan hazırlanabileceği gibi arzuya bağlı olarak iki farklı renk ve desende kumaştan da hazırlanabilir. Evde eğer ki kurdele bulunmuyorsa, kalın yorgan ipleri de birkaç kat şeklinde kullanılabilir. Böylece evde olan birkaç malzeme ile istenildiği zaman kedi yatağı hazırlanabilecektir.

    Alıntı
#30.07.2015 18:29 0 0 0