Nasıl Antrikot Yumuşar?

Son güncelleme: 01.08.2015 12:09
  • Antrikot Nasıl Yumuşar - Antrikot Yumuşatmak İçin Malzemeler - Antrikot Yumuşaması Yapılışı - Antrikot Yumuşaması Tarifi
    Mutfaklarımızdan eksik olmayan lezzetlerden biri ettir. Yumuşacık ve lezzetli etler hazırlamak herkesin isteğidir. Tüm etlerde yapılabileceği gibi antrikotu yumuşatmanın yolu da marine etmektir.

    Malzemeler

    500 gram antrikot
    1 diş sarımsak
    1 diş sarımsak kadar zencefil
    Yarım su bardağı zeytinyağı
    1 su bardağı süt
    1 soğan
    Köri, kekik, karabiber, tuz

    Yapılışı

    Antrikotlar kasaptan alınır. Etleri dövdürmek yerine elle şekil vermeye çalışılmalıdır. Antrikotlar derince bir kaba yerleştirilir. Marinasyon malzemeleri olan süt, zeytinyağı, zencefil, kekik, köri, tuz ve istenen baharatlar eklenir. Sarımsak ve soğan rendenin en küçük gözünde rendelenir. Bu karışım etlere eşit miktarda yayılarak, masaj yapılarak yedirilir. Sonra kabın ağzı streç filmle kapatılır. Buzdolabına kaldırılır. Bir gece veya minimum 3-4 saat bu şekilde bekletildikten sonra antrikotlar pişmeye hazırdır.

    Antrikotlar tavada pişirilecekse yanmaz yapışmaz tavada kızartılmalıdır. Tava önceden harlı ateşte kızdırılır. Antrikotlar tavaya yerleştirilir. Rengi dönünce diğer tarafı çevrilir. Bu şekilde pişirme ile etin suyu içine hapsedilir ve kurumaz. Böylece yumuşaklığını korumaya devam eder. Et pişmiş mi diye kontrol edilirken metal araç gereç kullanılmamalıdır. Et suyunu salar, lezzetini kaybeder.

    Antrikotlar ızgara yapılacaksa ateşten 10-15 cm yüksekte pişirilmelidir. Sürekli çevrilerek yanmamasına dikkat edilmelidir. Piştikten sonra 2-3 dk dinlendirilir, sonra servis yapılır.

    Alıntı
#01.08.2015 12:09 0 0 0