Halı Kaydırmaz Nasıl Kullanılır?

Son güncelleme: 01.08.2015 12:52
  • Halı Kaydırmaz Dekorasyonu - Halı Kaydırmaz Dekorasyonu Yapımı - Halı Kaydırmaz Dekorasyonu Nasıl Yapılmalı - Halı Kaydırmaz Dekorasyonu Önerileri - Halı Kaydırmaz Kullanımı Nasıl Olur
    Halı evinizin dekorasyonunu tamamlamada en önemli unsurlardan biridir. Halılarınızın kıvrılması, kayması evinizde iyi bir görüntü sergilemeyeceği gibi, misafirleriniz geldiği zaman servis yaparken sizi zor duruma sokabilir. Ancak halılarınızın kaymasının en kötü sonuçları bunlar değildir. Halılarınızın kayması, özellikle evde küçük çocuk olduğunda riskli bir durum teşkil edebilir. Çocuk olmasa dahi kayan halı ve kilimler olası iç mekan kazalarına fırsat verebilir. Balkon, banyo gibi genelde fayans döşeli ve ıslanabilecek alanlarda paspas ve kilim kullanımında kayarak düşme ve sakatlanma riski hayli fazladır. Yine merdivenlerde düşme vakaları sık görüldüğünden halı kaydırmaz kullanmak atlanmamalıdır. Bu yüzden, hem görüntü açısından hem de ev kazalarının önlenmesi açısından halı kaydırmaz kullanmanız hayati değere sahiptir denebilir. Ayrıca zemine yapışması sayesinde temizlik sırasında kaymayan halılar elektrikli süpürge kullanmanızı da kolaylaştıracaktır.

    Halılarınızın kaymasını önlemek için marketlerde ve çeşitli internet sitelerinde satılan halı kaydırmaz ürünlerini gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. Bazıları rulo halinde satılan bu kaydırmaz pedleri halı, paspas ya da kiliminizin şekil ve ölçüsüne göre makasla keserek kullanabilirsiniz. Dilerseniz halının altının tamamına uygulayabilir, ya da iki üçtan yirmi santimlik şeritlerle halıya tutturabilirsiniz. Yapıştırdıktan sonra halıyı zemine sabitleyip hafifçe baskı uygulamanız yeterli olacaktır. Bazı halı kaydırmazlar ise üçgen şeklinde satılmaktadır. Bu ürünleri de halı ya da kilimin köşelerine yapıştırarak oldukça pratik şekilde uygulayabilirsiniz. Yapısı gereği halınıza yapışan ve halıyı yere sabitleyen bu ürünler sayesinde içiniz rahat olabilir. Dikkat etmeniz gereken husus,hem sizin ve hem sevdiklerinizin sağlığı için bir risk barındırmayan ürünler seçmenizdir. Bunun yanı sıra zeminde iz bırakmaması için, alacağınız ürünün kimyasal yapışkan içermemesine ya da farklı bir yapışkan gerektirmemesine dikkat ediniz. Halı kaydırmazları istediğiniz zaman çıkarıp su ve sabunla yıkayabilirsiniz.Halı kaydırmazlar kuruduğunda tekrar yapışkan özelliğini kazanacaktır. Böylelikle tekrar tekrar kullanabilirsiniz.

    Halı kaydırmazları evinizde olduğu gibi iş yerinizde, ofisinizde, havuz kenarlarında ve ahşap, mermer vs her türlü zeminde güvenle kullanabilirsiniz. Bilmelisiniz ki iç mekan kazaları için yalnız evinizde değil diğer mekanlarda da önlem almalısınız.

    Alıntı
#01.08.2015 12:52 0 0 0