Avallon Neresidir?

Son güncelleme: 05.08.2015 20:56
  • Avallon nerede - Fransa Avallon şehri - Efsanevi yerler - Avallonda gezilecek yerlerAvallon Britanya mitolojisinde belirtildiği gibi, Kral Arthur’un mezarının burada olduğuna inanılan Fransa’da bir ilçedir. Arnavut kaldırımlarıyla döşeli sokakları, ahşap ve taş binalarıyla tanınmış bir ilçedir. Fransa’nın orta doğusunda bulunan Burgundy bölgesindeki Yonne şehrine bağlı bir ilçedir. Burası turizm açısından çok gelişmiş bir yerdir. Kültürel ve turizm etkinlerinin arasında yer alan kasaba ziyaret edilebilecek kadar güzel bir yerdir.

    noimage
    Bir burun üstünde bulunan bölge, tarihi yansıtan yapısını korumayı başarmıştır. 17. Yüzyıldan sonra çevresini saran surların kapıları, buranın genişletilmesi için yıkılmıştır. Sur kapıları yıkılsa da duvarların halen ayakta kaldığı Avallon’da gezilecek oldukça fazla yer vardır. İklim koşullarını oldukça iyi olduğundan, rahatlıkla yılın her döneminde ziyaret edebilecek özelliklere sahiptir. Burgundy yöresinin kalbindeki Avallon, ziyaretçilerini güzel bir tatil sunar. Orta Çağ surlarının arasında kalan bu yerleşim yerinde, her yeri atlamadan gezmelisiniz. Sizler için nereleri gezebileceğinizi araştırdık.

    SAAT KULESİ: 15. yüzyıldan kalma bu eser, yöredeki tabiat parkının içinde bulunur. İlçenin sembolü denilebilecek bir eserdir.

    AVALLON ADVANTURE PARK: 6 dönümlük bir arazi içine kurulu olan parkta, maymunlar için özel yapılmış köprüler ve hamaklar bulunmaktadır. Ağaçlara tırmanmak ve doğayı keşfetmeyi isterseniz bu parkı ziyaret etmelisiniz. İçeri girdiğinizde isterseniz bisiklet ve ATV kiralama olanağınız da var. Park Avallon Chatelaines yolunun üzerinde bulunur.

    SAİNT LAZARRE KİLİSESİ: 8. yüzyılda yapılmış olan ve farklı dönemlerde restore edilen bu kilise ilçeyi ziyaret edenlerin görmesi gereken eserlerden biridir. Heykellerle bezeli olan kilise, en son 17. yüzyılda restore edilmiştir. Kilisedeki antik surların kalıntıları hala ayakta kalmaya başarmıştır.

    CHATEAU DE CHASTELLUX: İlçede bulunan tarihi şato, bin yıldır bir ailenin ikametgâhı olarak kullanılıyor. Şatoyu ziyarete gelenlere sahipleri rehberlik ediyor. Yaklaşık olarak 50 metre yüksekliğinde olan bir tepenin üzerine yapılmış olan bina, zaman içinde yenilendiğinden oldukça iyi bakılmıştır. 12 yüzyılda yapılmış olan şatoyu gezerken kendinizi Fransa’nın tarihi içinde kaybolmuş gibi hissedebilirsiniz. Günümüzde hala bazı bölümlerinde restorasyonun devam ettiği binanın içi oldukça ilginç mobilyalarla döşelidir.

    MUSEE DU COSTUME AVALLON: Mankenlerin üstünde sergilenen 300 yıllık kostümlerin olduğu bu müze, mimari tarzı ve içinin dekorasyonuyla görülmesi gereken yerlerdendir. 17. yüzyıldan günümüze kadar sahip olunan kostüm koleksiyonu özel fonlar ve mankenlerin üstünde sergileniyor.

    MUSEE DE L’AVALLONNAİS: Buradaki yerel müze orta Avallon bölgesinde yer alıyor. İlçenin Rönesans döneminden günümüze kadar olan tarihini anlatan bir müzedir. Müzede bulunan görevliler rehber gibi her şeyde sizlere yardımcı oluyor. Kostümler, takılar, gümüş parçaları ve Asya’nın etnik koleksiyonlarının bir arada olduğu bir müzedir.

    DOMAİNE LA CROİX MONTJOİE: Şarap üretiminin yapıldığı bu yeri gezmelisiniz. Üzüm bağları ile şarapların saklandığı kilerler ilginizi çekecektir. Şarap satışı da yapılan bu yeri beğeneceksiniz.

    VERRERİE D’ART: Avallon’ nın merkezinde bulunan bu sanat müzesinde olan koleksiyonlar ilginizi çekecektir. İlçenin sanatçılarının eserlerinin ağırlıkta olduğu müzeyi ziyaret ederseniz, Avallon hakkında daha çok bilgi sahibi olabilirsiniz.

    AVALLON D’ARCY MAĞARALAR: İlçenin 20 km kuzeyindeki mağaralar dağların içine oyulmuştur. Mağaraların içindeki heykeller ve gravürler tarih öncesi dönemlere aittir. Duvarlardaki hayvan resimleri bile ilgi çekicidir.

    VEZELAY LA COLLİNE ETERNELLE: İlçenin 15 km dışındaki bölge UNESCO Dünya Mirasları listesine alınmıştır. Orta Çağ döneminden kalıntıları taşıyan bir yerleşim yeridir.

    BAZOCHES KALESİ: 12. yüzyılda yapılmış olan kale, dört kuleden oluşuyor. Uzun bir süre askeri garnizon olarak kullanılmıştır. 1675 yılında Mareşal Vauban tarafından alınmıştır. Kale bakımlıdır ve içini görme imkânınız vardır.

    LA FONTAİNE LABOUREAU: Yöredeki bu anıt 1870 yılında yaptırılmıştır. İlçenin sembolü haline gelen bu anıt, bolluk tanrıçası olarak bilinmektedir.

    alıntı
#05.08.2015 20:56 0 0 0