Krokanlı Antep Fıstıklı Yaş Pasta

Son güncelleme: 11.09.2015 15:39
  • yaş pasta nasıl yapılır - antep fıstıklı yaş pasta - pasta pandispanyası nasıl yapılır - krokanlı yaş pasta tarifiPandispanya malzemeleri

    10 adet yumurta
    250 gram toz şeker
    300 gram un
    ½ paket kabartma tozu
    Vanilya

    Pasta kreması için malzemeler

    1 litre süt
    2 su bardağı toz şeker
    8 adet yumurta sarısı
    4 yemek kaşığı un
    4 yemek kaşığı mısır nişastası
    2 paket vanilya

    Süslemek için

    300 gram Antep fıstığı
    200 gram bitter çikolata ya da hazır glazür
    50 gram damla çikolata

    noimage
    Yapılışı

    Pandisyanya kekini hazırlamak için un, vanilya ve kabartma tozu elekten geçirilir.
    10 yumurta ve 250 gram şeker çırpma kabına alınır.
    Kabın içine sığabileceği genişlikte başka bir kap sıcak su ile doldurulup çırpma kabına oturtulur.
    Yumurta ve şeker benmari usulü çırpılarak ısıtılır.
    Yumurta ve şeker koyu bir kıvam alınca elenmiş kuru malzemeler azar azar ilave edilir.
    Hamurun güzel kabarması için yavaşça karıştırılır.
    30 cm çapında yuvarlak bir kek kalıbının tabanına yağlı kağıt serilir.
    Hamur dökülüp kalıbın kenarlarından hafifçe sallanır.
    Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 40- 45 dakika pişmeye bırakılır.
    Pandispanyanın sönmemesi için ilk 30 dakika fırının kapağı açılmamaya özen gösterilir.
    Krokanı hazırlamak için 4 yemek kaşığı toz şeker ile 250 gram kabuksuz Antep fıstığı tavaya alınır.
    Şeker karamelize olup fıstıkların üzerini kaplayıncaya kadar orta ateşte, karıştırarak pişirilir.
    Yağlı bir kağıdın üzerine hazırlanan karışım ince bir kat halinde yayılır.
    Krokan soğuduktan sonra istenilen büyüklükte parçalanır.
    Krema malzemelerinin tümü bir tencereye alınır ve yüksek devirde 5 dakika kadar çırpılır.
    Çırpılmış karışımı, orta ateşte krema kıvamı alıncaya kadar pişirilir ve soğumaya bırakılır.
    Soğuyan kek keskin bir bıçak ya da ip yardımıyla ortadan ikiye kesilir.
    Kremanın 2/3’ü pastanın katları, 1/3‘ü ise pastanın üstünü kaplamak üzere ayrılır.
    Kek katları arasına kremayı sürdükten sonra damla çikolatalar ve Antep fıstıkları serpiştirilir.
    Kalan krema ile pastanın üzeri kaplanır.
    200 gram bitter çikolata benmari usulü eritilip pastanın tamamını kaplayacak şekilde dökülür.
    Çikolata donmadan önce hazırlanan Antep fıstıklı krokan parçaları ile pastanın üstü süslenir.
    Buzdolabında 1 saat dinlendirildikten sonra dilimleyerek servis yapılır.


    alıntı
#11.09.2015 15:39 0 0 0