Zayıflamayı Hızlandıran Kürler

Son güncelleme: 04.11.2022 16:04
  • zayıflatan kürler - zayıflama diyetleri - kilo verdiren kürlerFazla kilolar günümüzde birçok insanın başlıca problemleri arasındadır. Sağlıklı ve yeterli beslenmeye ek olarak düzenli spor yapılmaya başlanmasıyla zayıflamak için de bir adım atılmış olur. Bunların yanı sıra herkesin kolaylıkla bulabileceği malzemelerle evde kürler hazırlanarak yağ yakımına destek olunabilir.

    Limonlu Yoğurt Kürü

    Kür hazırlanırken yarım yağlı yoğurt tercih edilmelidir. Yarım limonun suyu, 3 yemek kaşığı yarım yağlı yoğurt, 1 çay kaşığı pul biber (Biber sevmeyenler zencefil ya da zerdeçal tercih edebilir) bir kabın içerisinde karıştırılarak kür hazırlanır. Her gece yatmadan yarım saat önce tüketilir. Bu karışımı yedikten sonra başka bir şey tüketilmemelidir. Kür 2 hafta boyunca düzenli olarak yapıldıktan sonra fark görülecektir. Ödem söktürücüdür. Tatlı isteğini karşılar.

    Susam Yağı Kürü

    300 gram susam yağı, 2 su bardağı kil, 3 yemek kaşığı bal, 1 çorba kaşığı biberiye yağı bir kapta karıştırılır. Karın ve basen bölgesine masaj yaparak sürülür ve streç filmle bölge sarılır. 30 dakika bekletildikten sonra çıkartılır. Haftada 3-4 kez uygulamak daha hızlı sonuç almaya yardımcı olacaktır.

    Lahana Kürü

    Kısık ateşte kaynamakta olan suya 6-7 adet lahana atılarak kapağı kapalı şekilde 10 dakika kaynatılır. Sabah, akşam olmak üzere 5 gün devam edilir, 5 gün ara verilir. 3 haftanın sonunda selülitlerin giderilmesi, kan dolaşımının hızlanması ve toksinlerin atılmasının kolaylaştığı görülebilir.

    Maydanoz Kürü

    Maydanoz kürü etkili bir ödem attırıcıdır. Saplarıyla birlikte 20-25 adet maydanoz havanda ezilir. Üzerine yarım limon sıkılır ve iyice karıştırılır. Sabah kahvaltısından yarım saat önce tüketilmelidir ve üzerine bir bardak su içilmelidir. 15 gün ara vermeden içildikten sonra bir hafta ara verilmelidir. Aradan sonra tekrar devam edilmelidir.

    Hurmalı Yoğurt Kürü

    Bir kase yoğurdun içerisine 3 adet küçük küçük doğranmış hurma ilave edilir. Bir çay kaşığı toz tarçın eklenerek iyice karıştırılır. Sabah kahvaltısından bir kaç saat sonra azar azar yenilir.

    Soğan Suyu Kürü

    6 adet orta boy soğanın yanına alternatif yarımşar kilo iki farklı sebze türü yağsız et suyu ile kaynatılır. Çorba kıvamında olmasına özen gösterilmelidir. Günde 3 öğüne ek olarak tüketilmelidir. Soğan suyu vücuttaki yağlanmayı azaltır.

    alıntı
#30.11.2015 15:18 1 0 0
  • Paylaşım için Teşekkürler Ellerine Emeğine Sağlık
#04.11.2022 16:04 0 0 0