Bilim

Son güncelleme: 20.07.2016 22:04

  • Evrendeki olay ve olguları inceleyen onun altında yatan gizemin kaynağını araştıran ve bu gizemin nedenlerini anlamaya çalışan ve anladıklarını basitleştirip kitlelerin anlayabileceği bir şekilde duyuran kişilerdir.

    Bilim adamları; evrendeki olay ve olguları inceleyen onun altında yatan gizemin kaynağını araştıran ve bu gizemin nedenlerini anlamaya çalışan ve anladıklarını basitleştirip kitlelerin anlayabileceği bir şekilde duyuran kişidir. Ayrıca Bilim adamları anlamış olduğu doğal gizemi yaşamı daha da kolaylaştıracak şekilde insanlığın hizmetine sunan kişidir.

    Ulaşım araçlarının gelişimi modern tıbbi cihazlar elektrik ve elektroniğin keşfedilmesi güzel örneklerdir. Bu yönüyle Bilim adamları hayatın her alanında yaşamı kolaylaştırmak için büyük bir mücadele içindedir. Ancak Bilim adamları hiçbir zaman kıskanç duygularla bulgusunu salt kendisi ve çevresi için kullanmamıştır ve kullanmamalıdır. İnsanlığın en büyük buluşu olan elektriği bulan kişi bulgusunu sadece kendi çevresine kendi ulusuna ve mensup olduğu dini cemaatin kullanımına sunmamıştır. Bugün toplum yaşamının neredeyse tamamı elektriğin varlığına bağlıdır ve elektrik buluşu yapan kişiyi ve yapıldığı ulusun sınırlarını çoktan aşmıştır.

    Ünlü Bilim Adamları Ve Buluşları

    Albert Einstein
    Alman asilli ABD'li fizikçi. Dindar olmayan Yahudi bir ailenin çocuğu olarak olarak 1879 yılında doğdu. 1902'de İsviçre vatandaşı oldu. E=mc² formülünü buldu. 1921'de Nobel Fizik ödülünü aldı. Hitlerin iktidara geçmesiyle bir daha ülkesine dönemedi. Atom bombasını buldu fakat hiç bir ülkeye uygulanmasını istemedi. 1946'da Atom Bilginleri Uyanıklık komitesi başkanı oldu ve ölümüne kadar Nükleer Silahlara karşı çıktı. 1955' de vefat etti.

    Thomas Edison
    Edison çok fakir bir ailenin çocuğuydu. Okulunda basarisi yoktu. Bu okuldan atılmasına neden oldu. Sonra içini bir hırs bürüdü. Çöplüklerden bulduğu dergilerden ve gazetelerle kendini geliştirdi. Ve sonunda en önemli bulusu olan Ampulü buldu. EDISON'un 100'un üzerinde önemli buluşları vardır... (Doğum tarihi:1841, olum tarihi: 1931)


    Leonardo Da Vinci
    İtalyan fizikçi-astronom ve yazar Modern mekaniğin kurucularından fizik kanunları açıklamak için matematiğin kullanılmasında büyük rol oynamıştır. Birçok deneyin sonucunda cisimlerin boşlukta düşmesi yasasını keşfetmiş, atalet ilkesini ilk kez formüle etmiş. Hızların oluşumu ilkesini sezinlemiş ve sarkacın sallanımındaki es zamanlığı saptamıştır. Astronomide dürbünü kullanarak evrenin gözlenmesinde bir devrim yaratmıştır.
    Ay'ın engelbelerini, Jupiter gezegeninin baslıca uydularını , Venusun safhalarını ve Samanyolunda yıldızların varlığını keşfetmiştir.


    Louis Pasteur
    Fransız kimyacı ve biyolog. Mikropların kendiliğinden üremesi diye bir şeyin söz konusu olmadığını gösterdi. Saraplari, biraları inceledi. Bira için pasteurize yöntemini buldu. Bulaşıcı hastalıklar üzerinde çalıştı. Sarbon hastalığının mikrobik olduğunu kanıtladı. Sarbon ve kuduz asısını buldu.(Doğum tarihi:1822, olum tarihi: 1895)


    Galileo Galilei
    İtalyan fizikçi-astronom ve yazar. Modern mekaniğin kurucularından fizik kanunları açıklamak için matematiğin kullanılmasında büyük rol oynamıştır. Birçok deneyin sonucunda cisimlerin boşlukta düşmesi yasasını keşfetmiş, atalet ilkesini ilk kez formüle etmiş. Hızların oluşumu ilkesini sezinlemiş ve sarkacın sallanımındaki eş zamanlığı saptamıştır. Astronomide dubunu kullanarak evrenin gözlenmesinde bir devrim yaratmıştır. Ay'ın engelbelerini, Jupiter gezegeninin baslıca uydularını , Venusun safhalarını ve Samanyolu’nda yıldızların varlığını keşfetmiştir.

    Pierre Curie
    (Fransız fizikçi 1859-1906) Sarbonne Üniversitesini bitirdiksen sonra bilimsel araştırmalara başladı. 1880'de piezoelektrik olayını 1893'te mıknatısın sıcaklığa bağlılığını açıklayan "Curie Yasası" nı buldu. Bu yasaya göre bütün ferromanyetik cisimlerin manyetik özelliklerini "Curie sıcaklığı" adi verilen bir sıcaklığın üzerinde değişir. Esi Marie Curie ile birlikte yaptığı araştırmalar sonucu 1898'de uranyumun bozunma ürünlerinden olan iki yeni elementi "polenyum" ve "radyum"u elde etmeyi basardılar. 1900 de radyumdan yayılan ısınların havayı iyonlastirdigini görerek bu ısınların elektrik yüklü olduğunu ortaya koydular. 1903'de Becquerel ile birlikte Marie ve Pierre Curie Nobel ödülünü aldılar.

    Marie Curie
    (1867 - 1934 Polonya asilli Fransız fizikçi) 1895'de Pierre Curie ile evlendi. Toruyumun radyoaktif özelliğini buldu





    Isaac Newton
    (İngiliz fizikçi, matematikçi ve astronom 1642 - 1727) 1669'da beyaz ışığın bileşimi üzerinde bir teori ortaya atti. Newton ışığın küçük cisimlerden meydana geldiğini sanıyordu. Etki ile tepkinin ayni (eşit) olduğunu ileri surdu. Evrensel çekim yasasını keşfetti. Teleskopu icat etti.



    Alfred Nobel
    (İsveçli kimyacı 1833 - 1896) Stockholm yakınlarındaki küçük laboratuarında hitrogliserin üretmeyi basardı. Laboratuarında bir patlamadan kardeşini kaybetti. Sonra Vinterviken'de ve Hamburg yakınlarında laboratuarlar kurdu. Dinamit barutunu buldu. Daha sonra dinamit lokumunu buldu. Ölümünden beri edebiyat, barış ve bilim dallarında Nobel ödülü denilen ödülleri dağıtılmaya başlandı.







    ASLINDA BİLİM HARİKA BİŞİ AMA BAZEN BUNUN FARKINDA OLAMIYORUZ MAALESEF ..... :(
#20.07.2016 22:04 0 0 0