Şimdi......Söyleyeceklerimi ..Yuttum...

Son güncelleme: 10.08.2016 12:22
  • noimage
    üm insanlık bir yolculuğa çıktı , kendine yolculuk,kendini tanıma ,bu yolculuğun adı…
    Teknolojiyi tanıdık,somut her şeyin adını koyduk ama fark ettik ki kendimizi unutmuşuz.
    Peki biz kimiz ? Neden böyleyiz ?

    Kimine göre zor kimine göre kolay sorular ,peki cevapları neler ?
    Hayatın iki rengi var ve biz bu iki renkten birindeyiz.Ya beyaz ya da siyahtayız.Zaman zaman yaşadıklarımıza verdiğimiz tepkiler bizim yerlerimizi değiştirir durur.

    Bizi bu hayatta var eden çoğunlukla da kaybeden egomuzdur.Ego ; iki uçlu çalışır.Ya hayatta haz isteriz;en kazançlı iş,en güzel partner,lüks bir yaşam,sağlıklı ömür
    Ya da acıdan kaçmak ister; hayat bana istemediğimi vermesin, borçlarım olmasın,aldatılmayayım vb.
    Ama bunları düşünürken biraz kendimize bakmamız lazım.Biz hangi renkteyiz beyaz mı , siyah mı?
    Siyah tarafta olan insan; tüketim insanıdır ve stres yüklüdür.Sürekli tüketen fazlaca hiperaktiftir.
    Beyaz tarafta olan insan,üretim insanıdır ve sakin yaşar.Hayatta yük alan ve yük olan insanlar vardır.Eminim ki sizinde ailenizde,çevrenizde böyle insanlar vardır.
    Karşınızdaki insanın isteklerine ters olan şeyleri söylediğinizde , ne yaparsanız yapın dediklerinizi kabul etmez.Aile de çok rastlanan bir durumdur.Anneler ve babalar çocuklarının isteklerine ters gelen şeyler söylediklerinde onların düşmanları olmaya başlarlar.
    Bir insan egosunu kontrol edecek durumda değilse,hayatta doğruları göremez.O sürekli ona güzel gelen şeylerin peşinde koşar.Meslek hayatımda bir çok eşle çalıştım.Onlara şunu fark ettirdiğimde yıkıma uğramışlardı.
    Evli olmanız demek aile olduğunuz anlamına gelmez.Eğer birbirinize tahammül edemez hale geldiyseniz siz zaten evli değilsiniz.Aynı evin içinde bir kalabalık yığınısınızdır.

    Siyahta olan insanlar sorunların hep dışarıda başkası tarafında kaynaklandığını düşünür.Bu sebeple de çözümü dışarıda arar.En büyük stres buradadır çünkü problem hiç çözülmez sadece yatıştırılır. Siyah taraf insanının arzuları vardır.Bunların peşinde koşar.
    .Hayatımızda kimse kötü değildir,bizim kadar,hayatta kimse iyi değildir bizim kadar.Bu iki cümleden hangisi size yüzde yüz uygun.Eminim ki her ikisi de zaman zaman bize uyuyor.Biri siyah biri beyaz.Ama gri yok.
    Resim
#10.08.2016 12:22 0 0 0