Fatih Tekke

Son güncelleme: 06.04.2009 11:27
  • Fatih Tekke (d. 9 Eylül 1977, Sürmene, Trabzon), 9 numara forma ile forvet oyanayan Türk fubolcu.


    Diğer Bilgiler Ana Adı : Saniye
    Baba Adı : Ahmet
    Ayakkabı No : 42
    Medeni Hali : evli

    Öz Geçmiş 17 yaşında Trabzonspor A takımına yükselen; Hami,Ünal,Tolunay,Abdullah,Ogün,Orhan lı kadroda yer alan Fatih (Sultan) Tekke, tecrübesizliği ve agresifliği yüzünden Altay Spor Kulübü'ne kiralandı. Altay'da futbol hayatını sürdürürken Dardanel Çanakkalespor maçında ayağı kırıldı fakat genç yaşı çabuk toparlamasına olanak verdi. En büyük destekçisi kuzenleri oldu. Gökhan Tekke onun için birçok şey yaptı ama ne kadar başarılı oldu bilinmez.

    Trabzonspor'a geri döndü ama çalkantılı dönemlerden geçen Trabzonspor'da pek başarılı olamadı.Sürekli değişen teknik direktörler ve taktik anlayış içerisinde Fatih Tekke sürekli olarak farklı mevkilerde denendi ve başarılı olamadı. Bu dönemde Trabzonspor'dan ayrılıp Gaziantepspor'da top koşturan Fatih Tekke, buradaki formuyla A milli takıma kadar yükseldi. Bu formundan sonra 2002-2003 sezonunda Trabzonspor'a geri döndü, ve bu dönemden itibaren Trabzonspor'un ve milli takımın en önemli golcüsü oldu ve Trabzonspor'un kaptanlığını üstlendi. Takıma katılmasıyla Trabzonspor bir çıkış yakaladı ve 2 Türkiye Kupası'yla birlikte 2 lig ikinciliği kazandı. Ayrıca 2004-2005 sezonunda 31 golle gol kralı oldu.Ve o sezon 14de asist yapmıştı. Bu formu ile başta Türkiye'den Fenerbahçe olmak üzere Tottenham gibi Avrupa Kluplerinin transfer listelerinin başında duruyordu sonunda 2006-2007 sezonunun başında 7.5 milyon euro gibi rekor bir ücretle Rusya'nın Zenit St.Petersburg takımına transfer oldu. Ve şu ana kadar oynadığı 15 maçta 17 gol attı.

    Fatih Tekke, Türk Milli Futbol Takımı formasını da giymektedir.
#18.06.2007 10:41 0 0 0
  • noimage
#18.06.2007 10:46 0 0 0
  • Adam Heli KOpter gibi YAff nasıl uçmuş öle
#18.06.2007 10:53 0 0 0
  • Fatih Bizim Takımda Olsa Bu yıl çok işler yapardık

    İnşallah Trabzona geri döner
#21.10.2008 21:58 0 0 0
  • noimage

    Malta maçının devre arası. Terim soyunma odasına kolunda kaptanlık pazubandı ile geliyor. Biri "Seni yıllarca o bantla seyrettik" deyince, Tekke espriyi patlatıyor: "Nerde? Halı sahada mı?"

    Vatan Gazetesi'nin haberine göre; Türkiye, uzun süredir Fatih Tekke'nin neden Milli Takım'a alınmadığını tartışıyor.. Referans alınan önemli isimlerden Rıdvan Dilmen başta olmak üzere pek çok futbol otoritesi Nihat Kahveci, Tuncay Şanlı, Semih Şentürk'ün aynı anda sakat olduğu maçlarda (Estonya) bile Terim'in aklına son UEFA şampiyonu Zenit'te forma giyen Fatih Tekke'nin gelmemesini eleştiriyor, nedenini soruyor.. Öyle ki, Terim son Bosna maçında ümit takımdan Batuhan'a forma verdi, ancak Fatih'i aklına dahi getirmedi.. Otoritelerden tepki toplayan bu konuyla ilgili ne Fatih Terim ne de Tekke herhangi bir açıklama yaptı.. Ancak uzaktan gözüken, ikilinin arasında bir problem olduğu.. Terim'i tanıyanlar, bu tip kişisel problemleri Milli Takım'a taşımayacağını biliyor.. Ancak böyle düşünmeyenler de var.. Tekke'ye konan 'Ay-yıldız ambargosu'nu başka sebeplere bağlıyorlar.. Ve işte o sebebi açıklıyoruz:

    6 EYLÜL 2006 VAKASI
    TARİH: 6 Eylül 2006.. EURO 2008 elemelerinde Malta ile Frankfurt'ta seyircisiz maç oynuyoruz.. Favoriyiz ama ilk yarı 0-0 bitiyor.. Tekke, Hakan Şükür'le birlikte ilk 11'de.. Allah'ı var, takımda öyle aman aman oynayan hiç kimse yok.. Futbolcular soyunma odasına giriyorlar.. Terim, biraz geç geliyor odaya.. Kolunda o gün Rüştü'nün taktığı kaptanlık pazubandı var.. Yardımcılarından biri Terim'e "Hocam, sana bu kolluk çok yakışıyor.. Biz seni yıllarca bu kollukla seyrettik sahalarda" diyor.. Ve ondan sonra gelişen olayları diyalog halinde sunuyoruz:

    - FATİH TEKKE: "Nerde seyrettiniz? Halı sahada mı?" (Tuncay ve Arda başta olmak üzere tüm futbolcular gülüyor.)
    - FATİH TERİM: (hiddetlenerek) "Ne dedin sen?"
    (Soyunma odasında buz gibi bir hava esiyor.)
    - TEKKE: "Bir şey demedim hocam."
    - TERİM: (bu kez bağırarak) "Ne dedin diyorum?"
    - TEKKE: "Nerde seyrettiniz, halı sahada mı? dedim hocam.. Ama şaka yapmıştım sadece.."
    - TERİM: "Fatih Fatih, öyle bir şaka yap ki, herkes birden gülsün.."
    - TEKKE: "Güldüler zaten hocam.."
    - TERİM: (Kızgın kızgın bakar..)
    - TEKKE: "Ama hocam, bir şaka yaptık olay nereye geldi.. Kusura bakma yanlış bir şey söylediysem.."
    - TERİM: "Yok, yok, önemli değil.."

    647 GÜNDÜR YOK

    BU konuşmadan sonra Terim taktik konuşmasını yapar ve zaten kötü oynayan Tekke'yi kenara alıp Nihat'ı oyuna sokar.. Nitekim Nihat da 55. dakikada ilk golü atar, Malta çözülür, Tümer 77'de 2.yi atar, maç 2-0 biter.. Maçtan sonra SABAH gazetesinde çıkan habere göre ise Tekke kendisine pas atılmadığından, bütün pasların Hakan Şükür'e gittiğinden şikâyet etmektedir.. Peki bundan sonra ne mi olur? Tekke, sonraki 2 maçta (Macaristan ve Moldova) kadroya çağırılır ama sakatlığı nedeniyle kadrodan çıkarılır.. 15 Kasım'da 1-1 biten İtalya özel maçında son 7 dakika oyuna alınır.. Ve 7 Şubat 2007'de 1-0 yenildiğimiz Gürcistan maçında 2. yarıda oyuna girer.. Bu, Tekke'nin Terim yönetimindeki son maçı olur.. Aradaki 647 gün içinde Milli Takım'ın oynadığı 26 maçta Tekke'nin esamesi bile okunmaz..

    DEDESİ VEFAT ETTİ
    BU diyaloğun Tekke'nin 'makasa gelmesinde' etkili olup olmadığını Milli Takım teknik ekibine sorduk.. Ekipten bir isim olayı doğruladı, ancak Tekke'nin kadroya alınmamasıyla hiç ilgisinin bulunmadığını söyledi.. Hatta ekledi: "Tekke istikrarsız.. Son 2 maçta da oynamadı.. Bu nedenle kadroya giremedi.." Tekke cephesi ise bu iddiaya tepki gösteriyor.. İstatistiklere göre bu sezon Zenit'te 21 maç oynamış, 7 golle takımının en golcü ismi.. Son 2 maçta yer almamasının sebebi ise dedesinin vefatı nedeniyle Trabzon'a gelmesi.. Son bir detay.. Tekke, 14 Mayıs 2008'de Zenit'le UEFA Kupası'nı kaldırdıktan, ilk 11'de oynayıp 2 golün de atağını başlattıktan sonra bile EURO 2008 aday kadrosuna dahil edilmedi.
#15.11.2008 13:05 0 0 0
  • Beni Ve Bir Kaç Arkadaşımı Milli Takımdan Tasfiye Ettiler


    noimage
    Fatih Tekke: Beni unuttular
    05 Nisan 2009

    Golcü' krizi yaşayan Milli Takım'a 2 yıldır çağrılmayan Fatih Tekke ilk kez konuştu.




    Golcü' krizi yaşayan Milli Takım'a 2 yıldır çağrılmayan Fatih Tekke ilk kez konuştu

    * BİR futbolcu olarak değil, insan olarak merak ediyorum. Hangi hatam yüzünden Milli Takım'a çağırmıyorlar beni? Açıklasınlar, ben de bileyim, özür dileyeyim.

    * TERİM'DEN önce Milli Takım'ın golcüsü bendim. Birden tasfiye edildim. Zamanında 38 yaşındaki Hakan Şükür'ü çağırdılar, beni 31 yaşında yok sayıyorlar.

    * EN az 10 kişi sayarım size, kendi takımında oynamadığı halde Terim'in kadroya alıp Milli Takım'a kazandırdığı. Oysa ben Zenit'in en çok gol atan adamıyım.

    * UEFA finalinde oynadım geçen yıl. İspanya maçlarına çağrılmayı tecrübemle, formumla hakediyordum. Ama beni izlemeye Rusya'ya bir kişi bile yollamadılar.'

    DÜNYA Kupası Elemeleri'ndeki 6 maçta sadece 6 gol atabilen Milli Takım'ın santrfor sorunu yaşadığını artık 6 yaşındaki çocuklar bile biliyor.. Euro 2008'de yaşadığı sakatlığın etkisinden henüz kurtulamayan Nihat, F.Bahçe'de 'Aragones'in attığı kör kuyudan' çıkmaya çalışan Semih, kaçırdığı gollerle Trabzon'un liderlikten düşmesine sebep olan Gökhan Ünal ve Beşiktaş'tayken bomboş durumdaki arkadaşına pas vermeyip % 100 golü kaçırdığı F.Bahçe derbisinden sonra sarfettiği 'Kimseyi kral yapmayacaksın.. Kral olacaksın' vecizesiyle futbol filozoflarını dumura uğratan Batuhan'a kalmış durumda kaderimiz..

    BU ekiple 2010 umutlarını nerdeyse rafa kaldırdık.. Ama bir de herkesin merak ettiği Fatih Tekke var.. 2 senedir Terim'in ambargosuna takılan, geçen seneki UEFA Kupası finalinde Zenit formasıyla Maçın adamı seçilen Trabzonlu golcü.. Fatih'le önceki gün anlamlı bir telefon konuşması yaptık.. İşte Rusya'da adeta 'milli sürgün' yaşayan Fatih Tekke'nin anlattıkları:

    '46 DK. GÖRMEDİM'

    'FATİH Hoca'nın beni neden Milli Takım'a çağırmadığını cidden bilmiyorum ve sebebini öğrenmek istiyorum.. Tam 2 sene oldu.. Bu süreçte hiç kamuoyuna çıkmadım, olay yaratmadım, Terim'e saygısızlık etmedim.. Ama bana doyurucu bir yanıt vermeyi bile çok görüyorlar.. Sizin gazete yazdı, Malta maçının devre arasında yaptığım bir espriye bozulduğu söylendi.. Evet, öyle bir olay yaşadık.. Yine de esas sebebin bu olup olmadığını bile bilmiyorum..

    İŞİN aslı şu.. Fatih Hoca geldikten sonra Milli Takım'dan tasfiye edilmek gibi bir durum yaşadım.. Ondan önce Milli Takım'ın forvetiydim ve 11 maçta 7 golüm vardı.. Fatih Hoca gelir gelmez Bulgar maçında oynattı.. İlk devre gol attım, 'Tamam dur, sen görevini yaptın' dedi, devre arasında dışarı çıkardı.. Malta maçında 45 dk. şans verdi.. Zaten Terim'le 46 dakikayı hiç göremedim.. Sonra da hiç çağırmamaya başladı..

    BENİ UNUTTULAR

    BU noktada ne hata yaptığımı ben de bilmek istiyorum.. Bunu futbolcu egosuyla değil, insani açıdan soruyorum.. Çünkü hatam varsa özür dilerim, bir daha tekrarlamam.. Zaten hata yaptıysam da bilmeden yapmışımdır.. Şu halime bakın.. Burada, Rusya'da benimle gereken diyaloğun kurulmaması içimi acıtıyor.. Biz de bu vatanın evladıyız.. Her maçtan önce umutla bekliyorum.. Samimi olarak söyleyeyim İspanya maçlarından önce de bekledim..

    ÇÜNKÜ Zenit'teki performansım iyi.. Trabzon'dakinden daha olgun bir futbol oynuyorum.. En çok gol atan oyunculardan biriyim.. Ama buraya beni izlemeye hiç kimse gelmedi.. Hocama beni soran olmadı.. Defterden silindim.. Madrid'deki maçı izlerken içim içimi yedi.. Sonuçta geçen sezon UEFA Kupası'nı kazanmış takımın golcüsüyüm.. Tecrübem var, Bernabeu'nun atmosferini daha önce yaşadım.. Avrupa'nın güçlü takımlarına karşı oynadım.. Milli Takım'a girmeyi kesinlikle hakediyorum.. Normalde her zaman bu kadroda yer bulurum.. Bulamazsam da kendi kalitemden şüphe ederim..

    10 TANE ADAMI VAR

    DİYORLAR ki, '31 yaşına geldin, belki de yaşlandın.' Gülüyorum.. Daha önce 38 yaşındayken Hakan ağabeyi çağırdılar kadroya.. 31'in üstünde kaç kişi çağırdılar, sayın bakın.. Birilerini kurtarmak için bazı hareketler yapılıyor.. Kendi takımlarında oynamayanlar kadroya giriyor.. Böyle 10 kişi sayarım size, Fatih Hoca'nın alıp Milli Takım'a kazandırdığı.. Demek ki, onların istediği gibi biri olmadım.. Milli formayı giyemediğim için kendi kulübümde de zorlanıyorum, bana farklı bakıldığını düşünüyorum, üzülüyorum.. Belki daha büyük takımlara transfer olma şansım azalıyor..

    BİZİM Milli Takım aşırı atak görüntü veriyor ama çok fazla pozisyona giremiyor.. İyi mücadele ediyorlar sadece.. Bence benim gibi bitirici bir santrfora ihtiyaçları var.. Faydalı olacağımı da biliyorum.. Ve sizin aracılığınızda sormak istiyorum: 'Neden Fatih Hoca?' Neden beni Milli Takım'dan uzaklaştırdığını kamuoyuna açıklamasını bekliyorum.. Gerçekleri öğrenmek insani hakkım.. Ve ayrıca kimsenin aklına yanlış şeyler gelmesin.. Milli Takım'dan vazgeçemem.. Hâlâ çağrılmayı bekliyorum.. Ne zaman çağırsalar bir asker gibi hizmet ederim milli formaya..

    'Sorunum yok' diyor ama yine de kadroya almıyor

    2-1'LİK İspanya yenilgisinden sonra medya mensupları Terim'e sordu: Hocam niye Fatih Tekke'yi kadroya almıyorsunuz? Terim'in cevabı şöyle oldu: 'Bu soruyu soran siz, Taner Gülleri'ye haksızlık ediyorsunuz.. Kocaeli'yi nereye taşıdığını hepimiz görüyoruz. Fatih'i en iyi zamanında oynattım. Onunla bir sorunum yok. İhtiyaç duyduğumda alırım.
#06.04.2009 11:27 0 0 0