Sinüzit Tedavisinde Bitkisel Yöntemler

Son güncelleme: 28.08.2022 16:29
  • Kronik sinüzit için daha önceden kanıtlanmış bitkisel tedavilerden yararlanabilirsiniz.

    Dayanılmaz baş ağrılarına neden olan sinüzit için bitkisel yollarla tedavi olabilirsiniz. Sinüzit rahatsızlığınız varsa önce bir uzmana danışmanızı öneriyoruz. Beraberinde bu bitkisel yöntemleri de uygulayabilirsiniz.



    Uzmanlar tarafından onaylanmış bitkiler

    Sinüzit tedavisinin yanında bitkilerden faydalanabilirsiniz. Şunu belirtmekte fayda var; doktorunuz tarafından tavsiye edilen bitkileri bu süreç için kullanmanızı öneriyoruz. Bu rahatsızlıkta oluşabilecek bir yan etki veya beklenmeyen bir reaksiyon sonucunda hastaların daha kötüleştiği bilinmektedir.



    Kronik sinüzit için bu yöntemleri deneyin:

    2 litre suyu kaynatın ve geniş bir cam kase içerisine dökün. Suyun ilk buharı yarım dakika içerisinde çıkacaktır. Bu suya başınızın üzerine bir havlu kapatıp eğilin ve suyun buharını olabildiğince solumaya çalışın. Ara ara başınızı kaldırın ve burun üzerine yukarıdan aşağıya doğru masaj yapın. Böylece tıkalı bölümlerde bulunan sıvı yumuşayacak ve burun deliklerinden dışarı transfer olacaktır.

    Deniz suyundan faydalanın

    Eczanalerden hazır deniz suyu temin edebilirsiniz. Deniz suyu adı altında satılan ürünü alıp, burun içerisine sıkmak şartı ile burun içerisi banyo ettirilir.

    1 bardak kaynamış soğumuş suyun içine 1 çay kaşığı tuz ve yarım çay kaşığı karbonat karıştırın. Bu karışımı 10 dakika bekletin. Beklettikten sonra karışımdan bir avuç içi alın ve buruna çekin. Tuzlu ve karbonatlı suyu buruna çektikten sonra mümkün olduğu kadar burun içerisinde tutun ve sümkürme tekniği ile geri çıkartın. Bu tedavi seçeneği de günde 3 defa tekrarlanabilir.
#21.10.2016 14:43 1 0 0
  • Paylaşım için Teşekkürler
#28.08.2022 16:29 0 0 0