Bostancı Pirzolası

Son güncelleme: 11.11.2008 23:29
  • Malzemeler
    500 gr kuzu pirzola
    1 çay kaşığı kekik
    1 çay bardağı sıvı yağ
    2 soğan
    2 domates
    2 kabak
    1 patlıcan
    4 sivri biber
    1 çay kaşığı yenibahar
    Tuz, karabiber


    yapılışı

    Soğanı rendeleyin ve suyunu sıkın. İki çorba kaşığı sıvı yağa kekik ve yenibahar ilave edip karıştırın. Elde ettiğiniz terbiyenin içine pirzolaları yatırın ve pişme anına kadar bekletin. Soğan, domates, patlıcan, kabak ve sivri biberi temizleyip fındık büyüklüğünde doğrayın. Teflon tavaya bir kaşık yağ koyup hızlı ateşte iyice kızdırın ve içine kabakları atıp sote yaparak biraz kızartın. Yarı pişen kabakları bir fırın tepsisine koyun. Patlıcanları da aynı şekilde yarı pişirip tepsiye koyun. Tekrar teflon tavaya yağ koyup soğan pembeleşene kadar kavurun ve içine sivri biber ekleyin. Biraz da biberle sote ederek beş dakika kavurup tepsideki diğer pişen malzemelere katın. Pişen karışıma çiğ domates, tuz, toz biber ve kekik katıp karıştırın. Terbiyelenmiş etleri tepsideki malzemelerin içine yerleştirin. Önceden 200 derecede ısıtılmış fırına vererek 20-25 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
#18.06.2007 15:32 0 0 0
  • Sag olasin.
#25.04.2008 22:31 0 0 0
  • süpper
#02.05.2008 11:05 0 0 0
  • Teşekkür ederim su perisi.
#11.11.2008 23:29 0 0 0