iPhone 8’de Beklenen Gerçekleşebilir

Son güncelleme: 13.12.2016 20:56
  • noimage

    Apple’ın 2017 yılında, uçtan uca ekrana yerleşik parmak izi okuyuculu iPhone’u piyasaya çıkarmayı planladığına dair söylentilerin ortada dolaştığı şu günlerde Synaptics, yeni bir Natural ID FS9100 optik parmak izi sensörü serisini başlatarak kendi cam altı parmak izi algılama çözümünü duyurdu.

    FS9100 sensörleri, parmak izini 1mm’lik tam kapak camından tarayabiliyorlar. Synaptics’e göre sensörler, özellikle akıllı telefonların ve tabletlerin ön veya alt çerçevesinde bulunan 2.5D camda dahil olmak üzere, kapak camının altına yerleştirilmek üzere özel olarak tasarlanmış.

    FS9100 sensörleri bir cihazın ekranında kesiklere duyulan gereksinimi ortadan kaldırıyorlar ve camın altında oldukları için çizilmeye karşı dayanıklı, su geçirmez ve ıslak parmaklara cevap verebiliyorlar. Islak parmak performansı, Apple’ın da aralarında bulunduğu çoğu parmak izi algılayıcısında başarısız oluyorlar.

    Synaptics, algılayıcılarının aynı zamanda ince ve az miktarda güç tüketmek üzere tasarlandığını ve sahte ve gerçek parmakları ayırt etmek için AI yani yapay zeka kullandığını söylüyor.

    “Synaptics’in FS9100 parmak izi sensörü ailesi, kalın 2.5D cam ile görüntü imkânı da dahil olmak üzere mobil aygıtların ihtiyaçlarını karşılamak üzere tasarlanmış yeni bir endüstriyel parmak izi sensörü teknolojisini temsil ediyor. Yeni endüstriyel tasarım seçeneklerine kapı açmanın yanı sıra OEM’lerin düşük dayanıklı cam işlemeyi ortadan kaldırırken, dayanıklı, düğmeli kapak camı sağlamasına ve daha kolay suya dayanıklı ürünler sunmalarına imkân verir. ” – Synaptics Pazarlama Müdürü Anthony Gioeli

    Apple, muhtemelen 2017 yılında iPhone 8 ekranına yönelik çalışmalara kendi patentli çözümüne sahip. Çünkü bir süredir geliştirme aşamasında olan ve kendi bünyesinde mühendisler çalışmak zorunda kaldığı Synaptics, bilinen bir Apple tedarikçisi ve tedarikçisinin 2014 yılında satın alınan bir çip şirketi olan ve Synaptics’in satın aldığı Renesas SP Drivers’ı satın alarak 2015 yılında Apple’ın LCD ekran sürücüleri üretti.

    Söylentiler doğruysa, Apple’ın iPhone 8’in ekranının arkasında yer vereceği bir ana ekran düğmesi ve bu düğmeye yerleşik bir parmak izi okuyucusu ve ve tek bir parçaya benzeyen bir iPhone’a izin veren kamera ve diğer bileşenleri içerecektir.

    iPhone 8 hakkındaki diğer söylentiler ise bir cam gövde ile birlikte OLED ekrana, daha hızlı bir A11 çipine ve kablosuz şarj işlevselliği ile geleceği.

    Synaptics’in optik parmak izi sensörlerinin 2017 yılının ilk çeyreğinde örneklemeye başlanması planlanıyor ve üretimin yılın ikinci çeyreğinde başlayacağı belirtiliyor.

    alıntı..
#13.12.2016 20:56 0 0 0