Yaşamaz Dendi Okul Birincisi Oldu

Son güncelleme: 19.07.2007 08:20
  • noimage

    Yaşamaz dendi okul birincisi oldu


    Erzincan'da Ortaokul öğrencisi bedensel ve işitme engelli A. H. Güneş gösterdiği başarı ile herkesi şaşırttı.

    Memur Mustafa Güneş (35) ile Ev hanımı Hülya Güneş'in (32) ikisi kız üç çocuğundan en büyüğü olan Ahmet Hakan, 2000 yılında 7 aylık doğduktan sonra 6 günlük iken sarılık oldu. Erzincan Devlet Hastanesi'ne götürülen ve burada yaşamaz denilen Ahmet Hakan'ı ailesi Erzurum Yakutiye Araştırma Hastanesi'ne götürdü. Burada kısmi beyin felci teşhisi konulan minik Ahmet Hakan'ın8 uzun tedavi maratonu da başlamış oldu. Erzurum ve ardından Hacettepe Üniversitesi İhsan Doğramacı Çocuk Hastanesi'nde tedavi sürecine devam edilen Ahmet Hakan Güneş'in 4 yaşına geldiğinde ailesi yürüyemediğini, duyamadığını ve konuşamadığını fark etti. Okul çağı geldiğinde ailesi tarafından tereddütle Salih Erkan İlköğretim Okulu'na gönderilen Ahmet Hakan Güneş bir anda hızlı bir gelişim evresine girdi. Yavaş yavaş yürümeye başlayan ve işitme cihazı ile duyma sorunu giderilen Ahmet Hakan Güneş zihinsel kavrama yönü ile herkesi şaşırttı. Sınıf öğretmeni Abdülselam Uçar'ın gayretleri ile Ahmet Hakan Güneş 21 öğrencinin eğitim gördüğü 1/A sınıfını birincilikle tamamladı. Ahmet Hakan Güneş, gösterdiği bu başarı ile de Ünlü Amerikalı pedagogun yaşam öyküsünü hatırlattı.

    ANNENİN MUTLULUĞU
    Anne Hülya Güneş, bebeğinin bir haftalıkken yeni doğan sarılığı olduğunu ve hastanede hastalığının çok ilerlediği, yaşamasının bile mucize olacağını söylediklerini belirterek şunları anlattı:
    Çocuğumuzu Erzurum'a götürdük. Orada 15 gün yattı. Kan değişimi yapıldı. Oradaki profesörler de dua etmemizi ve sevgi ile bir şeyler başarabileceğimizi söylediler. Bir yaşından sonra Hacettepe Üniversitesi'ne götürdük. Dört yaşında iken işitme kaybı olduğunu fark ettik. Okul çağı gelince acaba yapabilecek midiye endişe ediyordum, üzülüyordum. Ben ilk geldiğimde okuma yazma öğrenebilir mi?diye sordum. Ancak sınıf öğretmenimizin destekleri ile bu seviyeye geldi. Şu anki başarısı için çok mutluyum. Çevreden başaramaz, yapamaz, zekasında problem var' diyorlardı. Ama çok iyi bir gelişme sağladı. Sadece okuma yazma yönünden değil, davranışları, oturması kalkması, yemek yemesi ile de bizleri şaşırttı

    HELEN KELLER BENZETMESİ

    Sınıf öğretmeni Abdülselam Uçar ise Ahmet Hakan'ın ailesinin ve kendisinin gururu olduğunu kaydederek şöyle konuştu:
    "Ahmet Hakan benim için örnek bir başarı öyküsüdür. Helen Keller ile yakından benzeşmektedir. Ahmet Hakan başta yürüyemiyordu, konuşamıyordu birçok şeyi yapamıyordu. Şu anda onunla futbol oynuyoruz. Aramızda müthiş bir bağ var. Şu anda sınıfımın birincisidir. Bunu gururla söylüyorum. Gelecek vaad ediyor. Girdiği bütün okulları ben inanıyorum birincilikle bitirecektir
    Ahmet Hakan'ın karnesi ve başarı belgesi okul önünde düzenlenen törenle öğretmeni Abdülselam Uçar tarafından kendisine verildi.

    HELEN KELLER KİMDİR?
    Amerikalı pedagog. Bebeklik çağından itibaren kör-sağır ve dilsiz olması, onu pek çok meslektaşından ayıran önemli özelliğidir. Özrüne rağmen başardıkları, onu efsanevi bir kişilik haline getirmiştir. Beş lisan bilen, bisiklet, kano ve yelkenli ile gezintiye çıkan, yüzen, satranç oynayan Helen Keller, yazdığı makaleler ve bir dizi kitapla kendisini özürlülere yardımcı olmaya adamıştır. Başta Amerikan Görme Engelliler Vakfı olmak üzere çok sayıda organizasyonda görev almış ve görevleri nedeniyle dünyanın pek çok yerine seyahat etmiştir.
#23.06.2007 09:48 0 0 0
  • bence cok güzel bir örnek hayata simsIki sarilmak diye buna derim
    tabiki bunda ailesinin cevresinin cok etkisi var özürlü diyip gececegimize destek olalim..paylasim icin tesekkürler
#24.06.2007 13:48 0 0 0
  • bencede örnek alınmalıı
#25.06.2007 10:44 0 0 0
  • ellerine sağlıq
#19.07.2007 08:20 0 0 0