TBT

Son güncelleme: 23.05.2021 23:14
  • TBT Nedir?
    Sosyal medya platformlarında kullanıcılar belli bir konu hakkında aradıklarını kolayca bulabilmesi için bildiğiniz gibi Hashtag sistemi kullanılıyor. Daha çok Instagram ve Twitter’da yer alan hashtagler sayesinde o konu hakkında yapılan paylaşımlara anında ulaşabiliyorsunuz. Bu hastagler arasında ise en çok popüler olanı TBT olmayı başarmıştı. Twitter’dan daha çok Instagram’da sürekli karşınıza çıkan TBT’nin anlamını hiç merak ettiniz mi? TBT ne demek? TBT ne anlama gelir? İşte TBT’nin açılımı!

    İngilizce kökenli Throw Back Thursday‘ın kısaltması olan TBT, daha çok Perşembe günleri kullanılıyor. Eski fotoğrafları paylaşmak için kullanılan bu hashtag sayesinde Instagram kullanıcıları daha önceden çekilmiş fotoğraflarını paylaşabiliyor.

    Koronavirüs pandemisi dönemimde geçtiğimiz yıla ait tatil fotoğrafları ile tekrardan gündeme gelen TBT’nin kullanımı aslında çok eskiye dayanıyor. Wikipedia’nin referans olarak gösterdiği Sports Illustrated’e göre, “nice kicks” isimli bir blog “throwback Thursday” hashtagi ile her perşembe vintage basketbol ayakkabıları paylaşmaya başlamış. TBT akımı bu şekilde yayılmıştır. Adeta perşembe günlerinin olmazsa olmazı olan bu hashtag diğer günlerde sadece “TB” olarak kullanılır.

    @bobbysander22 isimli kullanıcının 2006 yılında ortaya çıkardığı TBT’nin tam 14 yıl sonra bile Instagram’da kullanılıyor olması, kullanıcıların eski fotoğraflarını paylaşmayı çok sevdiğinin de bir göstergesi. 2020 yılı itibariyle Instagram’da #TBT hashtag’i ile yaklaşık olarak 545 milyon gönderinin paylaşıldığını belirtelim.

    Eğer siz de eski fotoğraflarınızı Instagram üzerinden paylaşmak istiyorsanız; Perşembe gününü bekleyin ve mutlaka #TBT hashtag’ini kullanmayı unutmayın. Bu furyanın Instagram’da olduğunu ancak diğer sosyal medya platformlarında da kullanılabildiğini belirtelim.
#23.05.2021 23:14 3 0 0
  • TBT Konusuna Benzer Konular
  • Böyle bir şey olamaz.! Hiç alakalı konu bulamadık.
  • Plastik Gıda Ambalajı 23.05.2021 23:14