TRUFF
4 su bardağı kakaolu/sade pandispanya
200 ml krema
180-200 gr. Sütlü- bitter karışık çikolata
Fındık kırığı
DIŞI İÇİN;
180-200 gr. Bitter çikolata (sevmezseniz sütlü de olur)
HAZIRLANIŞI;
Kremayı ısıtıp çikolataları ekleyelim ve iyice karıştıralım. Sıcak sıcak, rondodan çekilmiş kek kırıntılarının üzerine dökelim ve iyice karıştıralım. Eze eze karıştırmak önemli bir bütün olsunlar ki nefis bir doku çıksın ortaya. En son fındık kırıklarını da ekleyip karıştıralım.
Üzerini streçleyip 3-4 saat buzdolabına kaldıralım.
Donan truffları dilediğiniz gibi şekillendirebilirsiniz.
Elimizin ısısıyla yumuşama olacağı için şekillenen trufflar tekrar buzdolabına.
Dışı için de çikolatayı benmari usulü eritelim ve kenara alıp devamlı karıştıralım. 15 dakika boyunca durmadan karıştıralım. Metal bir kapta yapmanızı tavsiye ederim çünkü camlar soğumuyor. Çikolatayı temperleyince artık oda ısısında da kolayca donduğunu göreceksiniz.
Hızlı bir şekilde uzun şişler yardımıyla truffları çikolataya batırıp çıkaralım. Yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.
Oda ısısında da donacaktır dediğim gibi ama yine de hızlı sonuç için buzdolabına kaldırabilirsiniz.