Çok Seven Fedakar Kadınların Özellikleri

Son güncelleme: 31.05.2021 13:22
  • Kadın erkek ilişkileri konusunda epey vakaya şahit oldum. Ve erkek olsun kadın olsun mağdur olan tarafın her yeni ilişkide aynı mağduriyeti tekrar yaşadığına şahit oldum. Çözümün çoğu zaman ilişkiyi bitirmek değil, kendini değiştirmek olduğuna inanıyorum. Çünkü siz kendinizi değiştirmediğinizde yeni bir ilişki görünürde ‘çok farklı’ başlasa bile bir süre sonra eski döngü başlıyor ve kaçınılmaz son yine aynı şekilde oluyor.

    Bu yazıda çok seven ‘Fedakar’ kadınların özelliklerini anlatacağım. Aşağıda 14 madde var, bakalım hangilerinde kendinizi bulacaksınız.

    1) Genellikle sevilme, ilgi görme gibi duygusal ihtiyaçları tatmin edilmemiş bir aileden geliyorsunuz.
    2) Az miktarda ilgi görmüş olduğunuz için, karşılıksız kalmış ihtiyacınızı dolaylı olarak, özellikle yardıma muhtaç gibi görünen erkeklere ilgi göstererek karşılıyorsunuz.
    3) Ebeveynlerinizi sıcak, sevgi dolu, ilgili insanlara dönüştüremediğiniz için, size yakın gelen ama duygusal açıdan ulaşılmaz erkekleri sevginizle değiştirmeye çalışıyorsunuz.
    4) Terk edilmekten korktuğunuzdan bir ilişkiyi bitirmemek için elinizden geleni yapıyor musunuz?
    5) Eğer beraber olduğunuz erkeğe ?yardımcı olacaksa? hiçbir şey sizin için fazla zor, fazla zaman alan ya da fazla pahalı bir şey değildir.
    6) Kişisel ilişkilerinizdeki sevgi eksikliğine alışkın olduğunuzdan mutlu etmek için beklemeye, ümit etmeye ve daha fazla çabalamaya isteklisiniz.
    7) Birlikteliğinizdeki sorumluluğun, kusurların ve suçlamaların yarısından fazlasını üstlenmeye hazırsınız.
    8) Özgüveniniz fazlasıyla düşük ve derinlerde bir yerde aslında mutlu olmayı ?hak etmediğinizi? düşünüyorsunuz.
    9) Çocukluğunuzda kendinizi güvende hissetmediğiniz için, ümitsizce partnerlerinizi ve ilişkilerinizi kontrol etmeye çalışıyorsunuz. İnsanları ve olayları kontrol etme çabanızı ?yardımcı olmak? maskesi altında sürdürüyorsunuz.
    10) İlişkilerinizde gerçeği görmek yerine ?hayalinizdeki gerçeği? görmeyi seçiyorsunuz..
    11) Duygusal işkencelere bağımlısınız.
    12) Çözülmesi gereken sorunları olan insanlardan etkilenerek ya da karmaşık belirsiz ve duygusal anlamda acı verici durumların ağına düşerek kendinize karşı olan sorumluğunuza odaklanmaktan kaçıyorsunuz.
    13) İstikrarsız bir ilişkinin yarattığı heyecana ihtiyaç duyuyorsunuz. Ve önüne geçmeye çalışsanız da depresyon krizlerine girmeye eğiliminiz var.
    14) Kibar, istikrarlı, güvenilir olup sizinle ilgilenen erkekleri çekici bulmuyorsunuz. Böyle ‘iyi’ erkekleri sıkıcı buluyorsunuz.

    Evet, şimdi yukarıdaki maddelerden kaçında kendinizi bulduğunuzu bir kenara not edin ve değişime hazır olun.


    KAYNAK HAKAN MENGÜÇ
#31.05.2021 13:22 4 0 0