İspanyolca isimler

Son güncelleme: 05.11.2022 13:51
  • Amadeo
    Latince 'Tanrı'yı ​​sever' anlamına gelen bu, popüler bir Hispanik erkek çocuğunun ismi, San Amadeo'nun imanından ötürü ölen bir Ortaçağ şehit olduğu için Katolik inancıyla güçlü bağlarıdır. Sevgiyi, adanmışlığı ve gururu uyandıran bir isim olan Amadeo, aynı besteyi ünlü besteci Mozart'ın adı olan Amadeus ile paylaşır.

    Ángel
    'Melek' için İspanyolca sözcüğü, Ángel, aynı zamanda, önemli mesajlar ileten ve bu dünya ile ruhlar dünyası arasında bir bağlantı olan elçidir. Yumuşak ve yumuşak bir isme sahip olan Ángels'ın, sevgi dolu, cömert yürekleri olan bireylere baktığına inanılıyor.

    Candido
    Fransız yazar Voltaire ve onun karakteri Candide tarafından ünlü bir İspanyol adı, Candido adı, masumiyet, saflık ve bütünlük ile eş anlamlıdır. Geniş gözlü ve dürüst olan Candido da idealist ve insan ve dünyadaki en iyisini gören biri.

    Concepción
    Bakire Meryem'e ve İsa Mesih'in Immaculate Conception'una yapılan bir referans, Concepción saflığı ve günahın yokluğunu uyandıran bir isimdir. Bir Katolik isminin içinden geçtiği ve kullanımı, İspanyolca konuşan dünya genelinde yaygındır ve bu isimde kadınlar genellikle Conchi, Concha veya Conchita olarak sevgiyle ifade edilir.

    Felicidad
    'Mutluluk' anlamına gelen daha güzel bir isim olabilir mi? Felicidad, Latince 'felici' den gelen ve 'Felicity' ile aynı kökeni paylaşan Hispanik bir kadındır. Felicitas aynı zamanda bir Roma tanrıçası şans eseriydi ve bugün isim iyi bir mutluluk ve mutluluk uyandırmaya devam ediyor.

    Luz
    İspanyolca'da 'ışık' anlamına gelen ve aynı şeyi ifade eden Latince 'Lux' anlamına gelen bir kadın ismi olan Luz, parlaklığı, açıklığı ve rehberliği çağrıştırır. Karanlık bir tünelin sonundaki ışık gibi, Luz da umut, hafiflik ve neşe getiren bir isim. İnanılmaz bir şekilde İspanyol dünyasındaki birçok kadın için popüler bir ilk ya da ikinci isim olarak kullanılıyor.

    Mercedes
    Mercedes-Benz otomobil markası ile daha da ünlü bir İspanyol ismi olan Mercedes aslında 'merhamet' kelimesinden türeyen çok eski bir İspanyol ismidir. Barselona'nın koruyucu azizi olan La Virgen de la Merced, 24 Eylül'de Día de la Mercè'nin kendi kutlamasına sahiptir. Mercedes isminde olan kadınlar genellikle sevgi dolu bir küçücük olarak Merche olarak adlandırılır.

    Oriol
    En popüler Katalan erkek isimlerinden biri olan Oriol, klasik sanatta aziz figürlerinin resimlerinin çevresinde ortaya çıkan altın çuhalar gibi “altın” veya “altından yapılmış” anlamına gelen “ aureolus ” anlamına gelir. Gururla Katalan adı olan Oriol, 1970'lerden beri Katalan ulusal kimliğinin yeniden canlandırılmasıyla birlikte popülaritesi artmıştır.


    Renato
    Latince 'yeniden doğmuş', Renato bir Katolik Aziz'in adıydı, sadece yedi yaşındayken vaftiz olmaksızın ölen ve yeniden doğmadan önce vaftiz edilmeden yeniden doğmuş olan genç bir çocuk. İsim yeni başlangıçlar, tazelik ve saflığın yanı sıra, ebediyete direnme ve isteklilik çağrıştırıyor.

    Salvador
    İspanyolca'da "kurtarıcı" anlamına gelen bir erkek ismi olan Salvador, İsa Mesih'e insanlığın kurtarıcısı olarak dini bir göndermedir. Popüler bir İspanyol ismi, son yıllarda Sürrealist ressamı Salvador Dalí ve Şili'li politikacı Salvador Allende gibi çok sayıda kayda değer Salvador var.

    Valerio
    İncilden çıkarılmamış bir İspanyol ismi olan Valerio, 'güçlü, dinç ve sağlıklı' anlamına gelen Latince 'valerius' dan gelmektedir. İsim, İspanyol kelimesi “valiente” ile aynı kökeni paylaşır, bu da cesurca anlamına gelir ve İspanya'nın Galiçya eyaletinde özellikle popüler olan güçlü bir çocuğun adıdır.

    İspanyol isimleri
#06.06.2021 12:52 12 0 0
  • Paylaşım için Teşekkürler Ellerine Emeğine Sağlık
#05.11.2022 13:51 0 0 0