Bitcoin Fena çakıldı

Son güncelleme: 04.12.2021 09:19
  • Kripto para piyasaları haftasonuna sert düşüşle girdi. Bitcoin fiyatı 42 bin seviyesini gördü.

    Kripto para piyasaları için hafta sonu sert düşüşlerle başladı.

    Gün içinde yüzde 20'den fazla düşüş gören Bitcoin 42 bin dolar seviyesine kadar geriledi. Piyasadaki volatilite de dikkat çekti. Buna göre Bitcoin fiyatı 53 000 ile 42 bin dolar arasında dalgalandı.

    Kripto para birimleri hafta sonuna sert kayıplarla başladı. İşlem hacmi en yüksek kripto para birimleri olan Bitcoin ve Ethereum yüzde 20'ye yakın değer kaybetti. Sert değer kayıpları sürerken, kripto para birimleri toparlanma çabasında...

    Kripto para yatırımcısı hafta sonuna hareketli başladı. Hafta boyunca 51 bin ile 50 000 dolar arasında hareket eden Bitcoin fiyatları, hafta sonuna sert düşüşle girdi. Cuma günü kapanış saatlerinde 53 000 dolar seviyesinin üstünde hareket eden Bitcoin fiyatları, sonrasında sert düşüşle 42 bin dolar seviyelerine kadar çekildi.
    Gözden Kaçmasın
    Kripto para borsası kurmak ne kadar kolay Mağduriyet büyük, uzmanlar uyarıyor...Kripto para borsası kurmak ne kadar kolay? Mağduriyet büyük, uzmanlar uyarıyor...Haberi görüntüle

    Gün içindeki düşüşünü yüzde 20 düzeyine çeken Bitcoin fiyatları, sonrasında toparlanmaya çalışırken saat 10.44 itibarıyla yüzde 16’nın üstünde değer kaybıyla 47 bin 165 dolar düzeyinde hareket ediyor. Bitcoin’in (BTC), 7 günlük kaybı yüzde 13 seviyelerinde olurken, piyasa hacmi ise 997 milyar düzeyinde bulunuyor.

    Piyasa hakimiyeti bakımından ikinci sıradaki Ether de yüzde 20'ye yakın düşüş kaydetti. Ether 3 000 500 doların altını test etti.

    Piyasalarda risk algısının değişmesiyle beraber Bitcoin ve diğer kripto para birimleri adeta çakıldı.

    Kripto para birimlerindeki bu dalgalanma, yukarı doğru hareketlenen enflasyona karşı merkez bankalarının para politikasını sıkılaştırmaya başladığı bir ortamda yaşanıyor. Sıkılaşmayla beraber gelen likidite azalmasının nerdeyse bütün finansal varlıkları etkilemesi bekleniyor.

    Corona virüsünde Omicron adlı yeni bir varyantın çıkması da piyasaları tedirgin eden diğer bir faktör. 50’nin üzerinde mutasyona uğradığı belirtilen bu varyanta karşı mevcut aşıların etkili olup olmayacağı henüz net değil. Bu durumunsa yeni bir tedbir dalgasına neden olması ihtimali piyasalarda yakından izleniyor.
#04.12.2021 09:19 40 0 0