Motor Alıp Kurye Olmak

Son güncelleme: 13.09.2022 19:29
  • Kurye olmak isteyenler için faydalı bilgiler Moto kurye nedir? Motorlu kuryenin kazancı ne kadardır? Kurye olmak isteyenler için faydalı bilgiler

    Moto kurye motosikletle çalışan zarf, koli, kutu, evrak, dosya, prdüno, satmaca ve paket taşıyan, bir adresten diğer bir adrese yoğun trafiğe sahip illerde talep doğdukça oluşan önemli bir meslektir. Motosikletiyle çalışan kişiye özetlemek gerekirse motokurye denir.

    Motor Alıp Kurye Olmak

    Moto kurye iyi mi olunur?
    Moto kurye olmak için a2 ehliyet’e sahip olmak, iki eli 2 ayağı sağlam olmak, gözlerinde ve kulaklarında duyu veya görme kaybı fazla olmaması, minimum ilköğretim mezunu olmak, türkçe’yi iyi aşama bilip, müşteriyle uslubu devamlı saygı çerçevesi arasında olmalı ve satın alan memnuniyetini kavrayıp bu konu duyarlı olması yeterlidir. Bu kriterlere sahip olan kişi yada kişiler her zaman kendisini veya kendilerini firmaya tanıtıp motokurye olabilirler.



    Motorlu kuryenin kazancı ne kadardır?
    Motorlu kuryelerin hasılatları iki türlüdür: %50 sistemi ve maaşlı sistem!
    Motosiklet sizden olursa %50
    Motosiklet firmadan olursa %30 ila 40 arasıdır.


    Bunlardan birincisi yaptığı işlerin kazancının yarsıcaklıknı alır. Bu sistemin kurye sektöründeki adı %50 diye bilinir. örnek vermek gerekirse 100 tl’lik bir iş yapmış oldunız, yakıt sizden köprü zaman zaman sizden bazen firma tarafınca karşılanır, ssk şirketce karşılanır. Bu sistem 1996 – 2000 yılları içinde çok iyiydi, lakin sonraki dönemlerde kurye firmalarının artmasıyla rekabet arttı ve moto kurye firmaları fiyat düşürdü. Dolayısıyla moto kuryelerin kazançları düştü ve kıymetini kaybetmeye başladı. şu an istanbul’u çok iyi bilen bir moto kuryenin %50 sistemiyle aylık geliri net ortalama 1500 tl ile 2000 tl yöreındadır. Senelik izin yok, kaza yapması halinde geliri yok, hastalanması niteliğinde para yok, yalnız ssk’nın verdiği o da 45 gün sonra verdiği paradan yararlanabilir. Burada en güzel olanı ne kadar çok koşturursan o denli çok kazanırsınız. Limit sizin elinizdedir, şansınız da iyi olursa 2500 tl’ye kadar çıkabilirsiniz.

    Motosiklet sizden 1500 ila 2000 tl
    Motosiklet firmadan 1350 ila 1800 tl


    Bir de maaşlı sistem var. Maaşlı sistemi efsunk kurye şirketlerı tarafınca istenmez, orta ve küçük kurye şirketlerı yaparlar. Nedeni, iş saysıcaklıknın azca olmasından dolayı moto kuryeleri ellerinde tutmak için yaparlar. Bu sistem her kurye firmasında farklı farklı uygulanmaktadır. Bazı firmalar çok disiplinli, kuralcı, bazıları da aman kuryem gitmesin diye yumuşak ve opsiyonel bir sistem uygularlar.


    Burada istanbul’u iyi bilen bir moto kuryenin alacağı maaş ise 1400 ila 2000 tl arasındadır. Senelik izin vardır, ssk vardır, kaza yapması halinde şirket ilgilenir, hasta olması halinde yardımcı olunur, bir ekip avantajları vardır. Kurye firmalası diğer sektörlere göre şirket içerisinde yoğun gönderleri olan şirketler için

    Moto kuryeliğin riskleri nedir?
    Moto kuryenin riskleri şunlardır, kaza yapma riski çok yüksektir, her an kaza ile karşı karşıyasınız risk nispetı hemen hemen %60 civarındadır.


    Moto kurye olmak isteyenler nereden başlamalı veya ne yapmalı?
    A) motor alıp iyi derecede öğrenmeli, iş bulur muyum dememeli, çünkü iş var, kafanıza takmayın orasını!
    B) önce hangi sistem kafasına yattıysa o sistemle çalışan firmayla irtibata geçmeli, firmadan istenilen evrakları tamamlayıp başvurması yeterli!


    Moto kuryeliği en rahat ve en hızlı nasıl öğrenirim?
    Istanbul’u azca bilen ve moto kuryelik yapmak isteyen dostlara tavsiyem şudur, maaşlı işveren kuryeleri tercih etmeli, yüzde elli sisteminde ezilirler, perişan olurlar!
    Adres bilginizi geliştirin, iyice gezip dolaşın ve boş kaldığınız anlada kendiniz devamlı daha iyi geliştirin.


    Kurye motoru iyi mi olmalı ? Ne olmalı?
    Kurye motoru genellikle honda cbf 150 ’dir. çünkü bu motor hem kullanışlıdır, az yakar

    Az yakar, performansı oldukça iyidir.

    Nasıl moto kurye olunur? şartları nedir? Bu makalede sizlere motosikletli kurye, olabilmek için ve kuryelik yapabilmeniz için nelere ihtiyacımız var? Hangi ehliyetle kuryelik yapabilirsiniz? Hangi vasıflara sahip olmamız gerekiyor? Ayrıntılıca inceleyelim

    Gelelim kuryelik yapmak için neye ihtiyacınız olduğuna. Türkiye'de maalesef, maalesef diyorum motosikletli kurye olabilmek için resmi olarak ihtiyacımız olan tek şey yeterlik, ehliyet dışında hiç bir şeye ihtiyacımız yok! Ehliyetiniz var ise gidip ben kuryelik yapacağım deyip herhangi bir yere başlayabilirsiniz. Doğal bu şirketlerin çalışacağınız veya çalışmayı düşündüğünüz şirketlerin kurumsallığına kalitesine ezikliğine bakılırsa şu demek oluyor ki büyüklüğüne bakılırsa değişebiliyor. Sizden istedikleri şeylere birazdan değineceğiz.
    A1 ehliyet sınıfı yeterlimi kuryelik de? Yeterlik haricinde ne lüzumlu ?

    öncelikle artık ehliyet sistemi değişti a1 ve a2 gibi farklar oluştu. şimdi bu mevzu ile alakalı sık sık sorular geliyor. A1 ehliyete kuryelik yapabilirsiniz, evet ama ancak 125cc ile çalışabileceğiniz yerlerde kuryelik yapabilirsiniz. Biliyorsunuz ki ki a1 ehliyet sadece 125 cc’ye izin veriyor. Hani a1 yeterlik daha bu kuryelik yapabilir miyim? Benim a1 ehliyetim var diyen çok oluyordu bunu burada noktayı koyup cevabımızı verelim.

    çoğu yer sizi işe alırken yeterlik derslikını sormuyor, çünkü çoğu firma 125 cc motorları kullanmakta. A2 ehliyet isteyen yerlerde var hani şirkette bazen şunu diyebiliyor ehliyetiniz var ise çalışabilirsiniz. Bunun sebebi de 125 üstü cc motorlarda çalıştırdıkları için sizi yasal olarak müsait olmadığınızı biliyorlar. Ehliyet haricinde ise sizden hiçbir şey istemiyorlar.
    Kuryelikte iş bulmak zor mu ? Nasıl kurye olunur ?
    Iyi mi kurye olunur

    Kuryede işe girmek çok rahat arkadaşlar, herhangi mahalle içinde bir dönerciye “abi ben kuryelik yapmak istiyorum” demeniz yetiyor. Hatta şöyle derhal gel çalış kardeşim bile diyebiliyorlar. Ama bu çalışmış olduğunız zeminin kalitesine kurumsallığına verdiği paraya gore bu her zaman değişebiliyor. Piyasanın en aşağısında veren, en altında ücret veren, bir iş yeri bugün çalıştırıp, otuz dakika sonrasında seninle çalışmak istemiyorum çık git deyip kovabilecek bölgeler. Sigorta yapmayan yerler. Bir kazada belada bir şey olduğunda ben bu adamı tanımıyorum burada hiç çalışmıyor ki esasen diyenler. Bu şekilde yerlerde kesinlikle çalışmanızı tavsiye etmiyorum.

    Iyi mi kurye olunur derseniz eğer bunların dışında ihtiyacınız olan adres bilgisi, sonrasında bölge bilgisi ve tecrübe bunları da merak ederler işe alırken ama yeniden işin kurumsallığına göre resmi bölgeler daha fazla tecrübe talep eder şu an örnek vereyim iyi para veren bir yer aslına bakarsan basit kolay kurye siz kalmaz. Ama piyasanın üstünde bir ücret veriyorsa oraya talep çok olacağı için lise mezunu, üniversite mezunu istiyorum diyebilir.

    Kurye nasıl olunur? Kurye olma şartları nelerdir?

    Kurye olmak için bir ekip belgelere ihtiyaç duyulmaktadır. Genel hatlarıyla motosiklet ve araç ehliyeti olan kişiler kurye olabilir. Kurye olmak istiyorum dediğinizde çok fazla prosedürle karşılaşmazsınız. Sadece kurye taşımacılığının türüne bakılırsa bazı yeterlilik belgeleri istek edilebilmektedir. Peki, nasıl kurye olunur? Kurye olmak için hangi şartlar gereklidir? Işte cevapları…

    Nasıl kurye olunur?

    Kuryelik, biroldukca iş kolunda ihtiyaç duyulan bir meslektir. Yaygın olarak taşımacılık, besin, hizmet, sıhhat ve turizm sektörlerinde kurye talepleri olmaktadır. Kuryeler şirketlerın lojistik, nakliyat ve nakliye departmanlarında istihdam edilir. ülkemizde kurye olmak için ehliyet sahibi olmak ehil olmaktadır. Ehliyeti olan herhangi bir kişi, iş yerinin şartlarını karşılıyorsa kurye olabilir yada özel kuryelik yapabilir. şirketler vesilesiyle kuryelik yapmak isteyenlerden firmaların kurumsallığına göre farklı yetkinlikler istek edilebilmektedir. Bununla beraber çoğu şirket kuryelik için öğrenim şartı da aramamaktadır.

    Kurye olmak için istenen belgeler

    Kurye olmak için istenen belgeler aslına bakarsak alınması zor belgeler değil. Kuryelik yapmak isteyenlerin genel olarak şu belgeleri temin etmesi gerekir.

    A1 ehliyet: a1 yeterlik, 125 cc’lik motosikletleri kullanmak için verilir. Bu özelliklerdeki motosikletleri kullanacak kişilerin kurye olabilmek için bu a1 ehliyeti alması icap eder.

    A2 ehliyet: a2 ehliyet, 125 cc ve üzeri kapasitedeki motosikletler için geçerlidir. Bazı kurumsal firmalar a2 ehliyet istek edebilmektedir. Bazı şirketler motosiklet ehliyet sınıfı sormadan kurye alabilmektedir. Ancak 125 cc üzeri motosikletler kullanılıyorsa herhangi bir durumda yasal olarak sorumluk doğabilir.

    Sağlık tutanağı: bu genel bir işe alım prosedürüdür. Kuryelik, yıpratıcı ve yorucu bir meslektir. çünkü şirketler, esenlik raporu istek ederek resmi olarak kuryeliğe yetkinlik prosedürünü tamamlamak isteyebilmektedir.

    Kurye olmak isteyenler için faydalı bilgiler

    kurye olmak için hizmet verilen kentin sokak ve mahallelerini iyi bilmek icap eder. Mahalleleri öğrenmek için navigasyon uygulamalarından faydalanılabilir.
    Kuryelik özel motosikletle veya kurumun motosikleti ile yapılabilir.
    Kendi motosikleti ile çalışan kuryeler aylık 3 ila 5 bin lira arasında para kazanabilir. Kurumun motosikleti ile çalışan kuryeler asgari ücretin biraz üzerinde ücret almaktadır.
    Kuryelikte en önemli vazife, teslimatı yapılacak gönderinin güvenilir bir şekilde vakitında ulaştırılmasıdır.
    Moto kurye kiralama hizmetleri, son yıllarda yaygınlaşmıştır. çünkü motosikletli kurye talepleri artmıştır.
#19.12.2021 15:48 2 0 0
  • Paylaşım için Teşekkürler
#13.09.2022 19:29 0 0 0