Aloe vera yüzde ne kadar kalmalı

Son güncelleme: 19.12.2021 18:51
  • Aloe Vera Yüzde Ne Kadar Kalmalı Aloevera yüzde uzun süre kalırsa zararlı mı?

    Bu vakit nasıl kullanmak istediğinizi göre değişir. Aloe veranın yüzde kalma vakitı ile alakalı çok net kurallar yok gibidir.

    Eğer aloe verayı nemlendirici olarak kullanmak istiyorsanız, ince bir tabaka olacak şekilde yüze uygulayabilirsiniz. Cilt aloe verayı absorbe edene kadar yüzde kalabilir.
    Eğer ekstra nemlendirici ve besleyici bir yüz maskesi olarak kullanmak istiyorsanız, kalın bir aloe vera jel tabakasını yüze uygulayıp 20 dakika kadar ciltte beklettikten sonra ardından yıkayabilirsiniz.
    Uzun vakit yüzünüzde kalacak bir gece maskesi de hazırlayabilirsiniz. Bunun amacıyla kalın bir tabaka aloe vera jeli yüzünüze uygulayın ve yatın, sabah durulayın.
    Hem de gece vakitınce aloe veranın ciltte kalması, kabarma izleri, cilt lekeleri, açık gözenekler, kara noktalar gibi cilt sorunlarının iyileşmesinde de işe yarayabilmektedir.

    Binlerce yıldır, insanlar sıhhat ve cilt sorunları amacıyla aloe vera yapraklarından elde edilen jeli kullanmaktadırlar. Cilde uygulandığı taktirde aloe veranın cilde faydaları inanılmazdır. Pek çok kozmetik pazarında “Aloe vera bitkisinin mucizevi tesiri ile” “Aloe vera jeliyle gelen güzellik” “Aloe veranın cilde faydaları ile” gibi cümleleri resmen yıllardır ezberledik. Peki bu sektörde övüle övüle bitirilemeyen aloe vera nedir, aloe veranın ne gibi faydaları var ve daha da muhimi bu aloe vera jelini nasıl kullanacağız?

    Aloe vera yüzde ne kadar kalmalı


    PEKİ, ALOE VERA NASIL KULLANILIR?

    Aloe vera bitkisinin yaprağını kökünden keserek, üzerindeki yeşil olan alanı ince bir şekilde bıçakla net.Daha sonra jel olan alanı kullanabilirsiniz.

    ALOE VERANIN CİLDE FAYDALARI NELERDİR?

    - Aloe veranın ortamında tespit edilen yüksek miktardaki potasyum yardımıyla ciltte meydana gelen yaraları basitçe iyileştirir. Tahriş ve kuruyan bölgelere de kullanabilirsiniz.

    - Cildin yenilenmesine yardımcı olan aloe vera, yanıkları ve yanık izlerini de iyileştirmede birebir natural üründür.

    - Aloe verada tespit edilen yüksek orandaki su ve mineral cildi besleyerek oldun ciltlerdeki yıpranmış ve solgun manzarası ortadan kaldırır.

    - Doğal antioksidan olmasından iltihap kurutucu özelliği taşır. Sonuç olarak ağrılı sivilceleri yatıştırır ve sivilcelerin kurumasına yardımcı olur.

    - Zaman vakit ciltte meydana gelen kızarıklıkları gideren aloe vera aynı vakitte derli toplu kullanıldığında cilt tonunu eşitler.

    - Aloe vera bitkisi aşırı yağlı ciltlerin sık sık yaşadığı parlama ve yağlı manzarası engelleyerek, yağ dengesini eşitler.

    Aloe vera yüzde ne kadar kalmalı
#19.12.2021 18:41 0 0 0