Cennet Çamuru

Son güncelleme: 05.08.2022 13:46
  • Cennet Çamuru
    Cennet Çamuru

    Cennet Çamuru

    Malzemesi; 1 kg tel kadayıf (Sarı renkli ve özlü)
    250 gr. Tereyağı
    700 gr. Kaymak
    400 gr. Toz Şeker (2 Su Bardağı)
    1 Tatlı Kaşığı Tarçın
    2 Çorba Kaşığı Pudra Şekeri
    1 Avuç Antep Fıstığı

    Yapılışı;
    - Kadayıflar tahta üzerinde yağa sürülmüş bıçak ile 1 cm boyunda kıyılır.
    - 50 cm çapında yuvarlak bir tepside yağ eritilir. Kırılan kadayıflara karıştırılır.
    - Kadayıfın yarısı tepsiye koyularak, 2 Su bardağı şeker kadayıfın ortasına ilave edilir. Kalan kadayıflara şekerin üzeri kapatılır. Kadayıfın üzeri başka bir tepsiyle örtülür. Bu şekilde kısık ateşte kadayıf alttan pembeleşe, şeker eriyene kadar pişirilir.
    - 2 su bardağı şekerin üzerine 1 su bardağı su eklenir, çelik bir tencerede kaynatılarak koyu kıvamlı bir şurup hazırlanır. Kavrulmuş kadayıfın üzerine dökülür. Karıştırılarak ateşten alınır.
    - İstenirse 200 gr. Kuş pisi çekilmiş fıstıkta konur.
    - Kadayıf tepsiye bir parmak kalınlığında yayılır.
    - Üzerine boşluk bırakmadan öbek öbek kaymak konur.
    - Kaymağın üzerine pudra şekeri eklenir. Dövülmüş fıstık serpilir. Tarçınla süslenir.
    - Sıcak servis yapılır.
#05.08.2022 13:46 0 0 0