1 su bardağı pişmiş nohut
200 gr çeri domates
Taze fesleğen
1 çay bardağı bulgur
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Tane çekim karabiber
Domatesli Nohutlu Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?
Bulguru bir kaseye alın, üstünü örtecek kadar sıcak su ekleyip, 30 dakika bekletin.
Çeri domatesleri 4’e bölüp, pişmiş nohutla karıştırın.
Fesleğeni de ince ince doğrayıp karışıma ekleyin. 1 yemek kaşığı zeytinyağı, tuz ve karabiber ilavesi yapın, harmanlayın.
Bulguru karıştırarak kabartın ve ilave edin.
Son olarak kalan 1 yemek kaşığı zeytinyağını ve damak tadınıza göre ekstra ilave edeceğiniz tuz ve karabiberi ekleyin. (2 porsiyon çıkar.)