Et Mansaf

Son güncelleme: 26.08.2022 16:43
  • Et Mansaf
    Et Mansaf


    GS2004den Lübnan Mutfağı lezzetlerinden kuzu etiyle hazırlanan nefis etli pilav tarifi ile karşınızdayız. Hazırladığınız pilavı badem ve antep fıstığı ile zenginleştirebilirsiniz. Malzemeler hazırsa, Lübnan usulü et mansaf tarifine geçebiliriz.


    Et Mansaf Tarifi İçin malzemeler

    2,5 su bardağı pirinç
    150 g kıyma
    500 g kuzu eti (İri doğranmış)
    2 adet soğan
    1 tutam toz tarçın
    1 tutam tatlı baharat
    1 tutam tuz
    1 l et suyu
    1/2 çay bardağı ayçiçek yağı

    Süslemek için

    Çam fıstığı
    Badem
    Antep fıstığı

    Et Mansaf Nasıl Yapılır?

    Kuzu et parçalarını su koyduğunuz bir tencereye alın ve soğan ile beraber pişirin. Su kaynadığında soğanı çıkarın ve kısık ateşte eti iyice pişirin.
    Bir tavaya ayçiçek yağını alarak kızdırın ve kıymayı pişirin. Daha sonra tüm baharatları ekleyerek iyice karıştırın ve pirinci ilave ederek kavurun.
    Son olarak bir bardak pirinç için üzerine 2 bardak haşlama et suyu ekleyin.
    Su kaynadıktan sonra altını kısın ve pirinç pişene kadar tencerenin kapağını kapatın.
    Pişirme işlemi tamamlandığında pilavı bir servis tabağına alıp iri et parçalarını üzerine ekleyin. Daha sonra üzerini kuruyemişlerle süsleyerek servis edin
#26.08.2022 16:43 4 0 0