Maça Doğru Galatasaray - Gaziantep FK

Son güncelleme: 05.09.2022 19:51
  • Maça Doğru | Galatasaray - Gaziantep FK

    Galatasaray'ın Gaziantep FK maçı muhtemel 11'i belli oldu! Okan Buruk...
    Galatasaray'da son dakika haberi... Yaz transfer sezonunda kadrosuna kattığı yıldızlarla adından sıkça söz ettiren Galatasaray, Süper Lig'in 5. haftasında, evinde Gaziantep FK'yı konuk edecek. Bu zorlu maç öncesi Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, sahaya sürmeyi planladığı ilk 11'i hemen hemen netleştirdi. İşte Galatasaray'ın Gaziantep FK maçı muhtemel 11'i.


    Maça Doğru  Galatasaray - Gaziantep FK

    Galatasarayımız, Spor Toto Süper Lig’in 5. haftasında Gaziantep Futbol Kulübü ile karşı karşıya gelecek. Ali Sami Yen Spor Kompleksi Nef Stadyumu’nda 5 Eylül Pazartesi günü oynanacak olan müsabaka saat 21.00’de başlayacak.

    Maçı hakem Yaşar Kemal Uğurlu yönetecek. Onun yardımcılıklarını Ali Saygın Ögel ve Alpaslan Dedeş yapacak.

    Ali Sami Yen’de sezonun ikinci maçına çıkacak olan takımımız, büyük taraftarının gücünü arkasına alarak mutlak galibiyet hedefliyor.



    Ligde son olarak Trabzonspor ile deplasmanda karşı karşıya gelen takımımız bu mücadelede 0-0 eşitlikle sahadan ayrıldı. Süper Lig’de 4 haftada 7 puan toplayan Galatasarayımız, güçlü ve gelişen kadrosuyla form grafiğini artırmak hedefiyle sahada olacak.

    Süper Lig’de yeni sezona güçlü bir giriş yapan Gaziantep ekibi ise dört hafta sonunda yoluna namağlup devam ediyor. Topladığı 10 puan ile puan cetvelinin ikinci sırasında yer alan rakip takım, son olarak Antalyaspor deplasmanında 5-2’lik galibiyet alarak üç maçlık bir galibiyet serisi yakaladı.

    Galatasaray, rakibiyle Gaziantep FK ismi ile 7 kez karşı karşıya geldi. Bu maçlarda dört galibiyet, iki beraberlik ve bir yenilgi ile sahadan ayrıldık. Evimizde oynadığımız maçlarda ise iki galibiyet ve iki beraberlik istatistikleri bulunuyor.

    İki takım son olarak Süper Lig’de geçtiğimiz sezon karşı karşıya geldi. Deplasmanda oynadığımı 20 Mart 2022 tarihli maçı Gaziantep ekibi 3-1’lik skorla kazandı. Takımımızın tek golünü 34. dakikada Bafetimbi Gomis kaydederken, rakip takım Papy Djilobidji, Alexandru Maxim ve Joao Figueiredo ile skorlar buldu.

    Maç öncesi öne çıkan istatistiksel veriler şu şekilde:

    - Gaziantep FK ile evinde oynadığı üç Süper Lig maçını kaybetmeyen Galatasaray'ın (2G 1B) bu sezon en üst ligde boy gösteren takımlar arasında yenilmeden daha fazla ağırladığı iki rakibi bulunuyor: Konyaspor (21 maç) & Fatih Karagümrük (9 maç).

    - Galatasaray'ın bu sezon ligde attığı iki golün de sahibi olan Bafetimbi Gomis, Süper Lig kariyerinde Gaziantep FK'ya rakip olduğu tek karşılaşmada gol sevinci yaşadı (Mart 2022; 1 gol).

    - Galatasaray Futbol A Takımı Teknik Direktörü Okan Buruk'un Süper Lig kariyerinde gol yemeden en fazla konuk ettiği meslektaşı Erol Bulut (3 maç; 2G 1B).

    - Evinde oynadığı son Süper Lig maçında Giresunspor'a 1-0 mağlup olan Galatasaray, Ali Sami Yen Spor Kompleksi'nde üst üste iki maçı golsüz geçmedi (204 maç).

    - Süper Lig'deki son üç maçını kazanan Gaziantep FK, bu karşılaşmalarda sekiz gol atarken kalesinde üç gol gördü.

    - Süper Lig'de İstanbul takımlarına konuk olduğu son dokuz maçı kaybeden Gaziantep FK, bu sezon en üst ligde boy gösteren takımlar arasında en uzun puan hasretinin sahibi konumunda. Bu karşılaşmalarda sadece yedi gol atan Gaziantep temsilcisi, kalesinde toplam 20 gol gördü.

    - Bu sezon Süper Lig'de hat-trick yapan tek oyuncu olan Joao Figueiredo, son iki maçında toplam dört gol attı. Daha önceki 24 karşılaşmasındaki gol sayısını yakalamak isteyen Brezilyalı forvet (5 gol), bu dönemde Galatasaray'a rakip olduğu randevuda gol attı. (Mart 2022; 1 gol).​

    Spor Toto Süper Lig'in ilk 4 haftasında Galatasaray, 4 maçta 2 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet aldı ve 7 puan topladı.


    Maça Doğru  Galatasaray - Gaziantep FK
    Maça Doğru  Galatasaray - Gaziantep FK
#04.09.2022 12:11 0 0 0
  • Ali Sami Yen’de sezonun ikinci maçına çıkacak olan takımımız, büyük taraftarının gücünü arkasına alarak mutlak galibiyet hedefliyor.
#04.09.2022 12:53 0 0 0
  • Süper Lig'deki son üç maçını kazanan Gaziantep FK, bu karşılaşmalarda sekiz gol atarken kalesinde üç gol gördü.
#04.09.2022 21:02 0 0 0
  • bize bol sans
#05.09.2022 19:51 0 0 0